Zoektocht naar gewond meisje in duinen | Regio15.nl

Zoektocht naar gewond meisje in duinen

MeijendelKop IMG 4149t-Meijendel IMG 4153Wassenaar - Vanmiddag rond drie uur werden de hulpdiensten gebeld door een 12-jarig meisje, die vertelde dat zij ergens in de duinen nabij de pannenkoeken boerderij Meijendel klem lag onder een gevallen tak.

Meerdere politievoertuigen (auto's en motoren) gingen ter plaatse om het meisje te zoeken, terwijl de ambulancedienst een ambulance, motorambulance en de traumahelikopter (vanuit Amsterdam) ter plaatse stuurde.

Het meisje kon geen duidelijke locatie opgeven, dus duurde het ongeveer 45 minuten, voordat het meisje gevonden werd. Dit lukte uiteindelijk doordat een politieauto toeterend door het duingebied reed, waarna het meisje kon aangeven dat ze in de goede richting reden.

Ambulancepersoneel is met een politiejeep meegereden naar het meisje en heeft haar op een wervelplank gefixeerd. Haar verwondingen bleken relatief mee te vallen, waardoor de traumahelikopter weer terug kon naar de thuisbasis in Amsterdam.

De traumahelikopter was geland op het grasveld voor de pannenkoeken boerderij. Op deze zonnige zondag leverde dat een hoop toeschouwers op. Het meisje is met de politiejeep naar de ambulance gebracht en vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

w-Meijendel IMG 4133

w-Meijendel IMG 4136

w-Meijendel IMG 4148

w-Meijendel IMG 4149

w-Meijendel IMG 4151

w-Meijendel IMG 4153

w-Meijendel IMG 4157