Huizen onder water door waterlekkage | Regio15.nl

Huizen onder water door waterlekkage

Wateroverlast-KOPt-Wateroverlast-9Leidschendam - Tijdens geplande werkzaamheden in het wegdek ging het rond half vijf goed mis op de Meerlaan in Stompwijk.

Tijdens de werkzaamheden werd er een waterleiding geraakt. Hierdoor stroomden er duizenden liters drinkwater over de straat.

Water zoekt altijd het laagste punt op, dat weten we allemaal. Hier ging het water dan ook de naastgelegen sloot in. Maar deze raakte vrij snel vol en liep over. Hierdoor stoomde het water de naastgelegen huizen in.

Door dit alles waren zo'n 75 huishoudens korte of langere tijd verstoken van leidingwater en liep bij een aantal huizen de kelder onder.

Daarom werd de brandweer gebeld voor 'wateroverlast'. De tankautospuit van Zoetermeer/Stadshart werd gealarmeerd en ging onder prio 2 ter plaatse. Daar bleek dat alleen de tankautospuit niet genoeg was. Daarom werd ook het hulpverleningsvoertuig gealarmeerd met extra dompelpompen.

Door de brandweer werden, samen met Dunea en bewoners, in een aantal kruipruimtes pompen geplaatst. Langzamerhand kreeg de brandweer de overhand en kon al het water weggepompt worden in het riool.

Dunea is hierna begonnen met de herstelwerkzaamheden aan de waterleiding. Het is nog onbekend hoelang de herstelwerkzaamheden gaan duren. Door de werkzaamheden is de Meerlaan tijdelijk in beide richtingen afgesloten.

Video: Ruben van Essen


Foto's: Roy Wolters en Ruben van Essen

w-IMG 7856

w-IMG 7858

w-IMG 7859

w-Wateroverlast-1

w-IMG 7884

w-Wateroverlast-3

w-Wateroverlast-4

w-Wateroverlast-5

w-Wateroverlast-6

w-Wateroverlast-7

w-Wateroverlast-8

w-Wateroverlast-10