Hepie en Hepie kantelen de vrijheid tegemoet | Regio15.nl

Hepie en Hepie kantelen de vrijheid tegemoet

KoeKop SBF 9054t-Koe IMG 0409Den Haag - Twee runderen zagen vanmorgen hun transport naar een onbekende bestemming veranderen in een onverwacht culinair avontuur.

Hepie 1 en Hepie 2, zoals wij de beide koebeesten maar zullen noemen, stonden in een aanhanger achter een tractor stil te dromen van oneindig groene velden met sappig gras en overrrrheerlijke bloempjes, toen dromen ineens geen bedrog bleken....

In een bocht van de Zoetermeerse Rijweg kantelde de aanhanger door onbekende oorzaak en kwamen de dames op minder elegante wijze op het asfalt terecht. Ter plaatse gekomen hulpverleners dreven de beide runderen de kant in, een grasvlakte op. En daar begon het gastronomisch genieten voor de dames; een groot veld vol met lekkers konden zij namelijk niet weerstaan.

Om te voorkomen dat de beide lekkerbekken het toch op hun heupen zouden krijgen en weer de weg op zouden wandelen, werd een groot lint om de beide dieren gespannen.

De politie maakte daarbij handig gebruik van het ROC Mondriaan, dat is gelegen aan de Zoetermeerse Rijweg. Leerlingen van de opleiding Beveiliging hebben geholpen met het spannen en omhoog houden van het lint. Na een bommelding in de buurt, eerder deze week, wéér een bijzondere gebeurtenis voor deze leerlingen. Alhoewel het valt te betwijfelen of deze jongens en meisjes het vak 'koe bedwingen' in het vakkenpakket hebben.....

De dames vonden het allemaal best en graasden rustig verder. Ook aan hun ultieme droom kwam echter helaas een einde; er was een nieuwe aanhanger ter plaatse gekomen en beide dames werden weer ingeladen. En zo eindigde hun boeoeoeiende avontuur.

Update: De dag erna zijn de bermen gemaaid. Dat ging ook niet helemaal probleemloos.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w-Koe SBF 9054

w-Koe SBF 9055

w-Koe IMG 0401

w-Koe IMG 0402

w-Koe IMG 0409

w-Koe SBF 9075

w-Koe SBF 9085