Haaglanden springt bij op Goeree-Overflakkee | Regio15.nl

Haaglanden springt bij op Goeree-Overflakkee

20131014-stellendam-kopt-IMG 6446Stellendam - Twee dompelpompunits van de brandweer Haaglanden zijn vandaag ingezet ter ondersteuning bij de bestrijding van de wateroverlast op Goeree-Overflakkee.


Waterschap Hollandse Delta is verantwoordelijk voor de waterstaatkundige zorg op de Zuid-Hollandse eilanden. Het waterschap is net als de hulpdiensten met man en macht aan het werk om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Normaal gesproken wordt dit geregeld met gemalen. Maar met de hevige regenval van afgelopen weekend is dit niet voldoende. Daarom heeft het Waterschap op diverse plaatsen extra pompen ingezet. Met deze pompen pompt men water wat zorgt voor overlast over naar waterbergingen. Op Goeree gaat het dan om de polder Volgerland en Koudenhoek.

Hollandse Delta heeft van Rijkswaterstaat hulp gekregen door middel van de levering van extra noodpompen. Deze pompen zijn ingezet op Goeree.

Naast de inzet door het waterschap is de brandweer ook nog volop bezig met het wegpompen van water op Goeree. De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft interregionale bijstand gevraagd.

Zo zijn er dompelpompen uit diverse regio's geplaatst, waaronder Haaglanden, Hollands Midden en Gelderland Zuid. Wat Haaglanden betreft gaat het om dompelpompunits van kazernes Wassenaar en Monster.

Het is niet bekend tot wanneer de inzet van Haaglanden buiten de regiogrenzen duurt.

Foto's: Mario Cremer

w-IMG 6434

w-IMG 6444

w-IMG 6445

w-IMG 6446

w-IMG 6447

w-IMG 6449

w-IMG 6450

w-IMG 6451