Najaarsstorm trekt over de regio: zondag | Regio15.nl

Najaarsstorm trekt over de regio: zondag

20131027-eerstestationsstraat-kopt-IMG 9843Regio - De eerste storm van enige omvang trekt vandaag en morgen over de regio.


Door het relatief warme weer van de laatste weken zitten veel bomen nog vol met blad. Dat betekent dat de wind relatief veel vat op de bomen heeft, en de zwakkeren daardoor om zullen waaien. De komende dagen houden wij u op de hoogte van de harde wind/storm middels updates in dit item.

U kunt ook zelf uw bijzondere foto's of video's van stormgerelateerde zaken naar ons mailen: [email protected]. Grotere bestanden sturen lukt het best via WeTransfer. Dank!

Rond negen uur zondagmorgen kwamen de eerste meldingen van loshangende takken en omgewaaide bomen bij de brandweer binnen. Hier foto's vanaf de Mient in Den Haag. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 9843

w-IMG 9845

Even voor elf uur brak een deel van een spoorboom af bij de spoorwegovergang bij de Eerste Stationsstraat in Zoetermeer en bleef in de bovenleiding hangen. Het treinverkeer tussen Voorburg en Gouda was hierdoor enige tijd gestremd. Het probleem loste zich vanzelf op: bij de nadering van een trein gingen de spoorbomen weer omlaag en brak het stuk spoorboom dat op de bovenleiding lag gewoon af. (Foto's en video: Roy Wolters)

w-roy1

w-roy2

De eerste melding voor de brandweer in verband met stormoverlast in het Westland betrof een boom op de weg op het Dingemans van de Kasteeleplein in 's-Gravenzande. De brandweer had zich deze rit echter kunnen besparen, want een paar ijverige politiemensen hadden de boom al van de weg getrokken. (Foto's: Fred van der Ende)

w-027

w-028

w-030

De hoogwerker en tankautospuit van Monster werden rond tien voor half vier naar de Zwartendijk in Monster gestuurd, waar een grote tak van een boom was afgebroken door de wind. Met behulp van de hoogwerker heeft de brandweer de boom een stukje kleiner gemaakt. De politie heeft enige tijd de weg afgesloten voor het verkeer. (Foto's: Fred van der Ende)

w-035

w-036

w-048

En Brenda Cense stuurde ons deze foto die vanaf het Noordelijk Havenhoofd is gemaakt.

w-brendacense