Interregionale bijstand aan VRR met grote kraan | Regio15.nl

Interregionale bijstand aan VRR met grote kraan

Hellevoet-KOPt-Hellevoet-4Hellevoetsluis - De grote kraan van de brandweer Haaglanden werd vannacht ter assistentie gevraagd door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR).

In een flatgebouw aan de Egelantier in Hellevoetsluis lag een zieke bewoonster die per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. Rond negen uur 's avonds is de ambulancedienst daarom ter plaatse gegaan, waarbij ook de brandweer van Hellevoetsluis werd meegestuurd omdat de patiënte horizontaal naar beneden moest worden overgebracht.

Gezien het gewicht van de zieke, bleek een gewone hoogwerker niet voldoende om de vrouw naar benede te krijgen. Uiteindelijk is besloten om de bewoonster op het IC-bed van de Mobiele Intensive Care Unit (MICU) uit Rotterdam te vervoeren. Bovendien waren er enige aanpassingen nodig aan de woning en aan de galerij van de flat.

Daarom werd rond één uur de assistentie ingeroepen van de grote kraan van regio Haaglanden, die staat gestationeerd op kazerne Leidschenveen. Deze werd met prio 2, samen met de tankautospuit en haakarmwagen van die kazerne, naar Hellevoetsluis gestuurd. Daar stond inmiddels de MICU klaar om de patiënt te vervoeren met IC-bed en al.

Tezamen met de al aanwezige brandweer van Rotterdam-Rijnmond en het ambulancepersoneel werd vervolgens een plan van aanpak gemaakt.

Met behulp van de 'calamiteitenbak' werd het ziekenhuisbed naar de tweede etage gehesen. Toen de patiënte eenmaal in het bed lag kon zij naar beneden geholpen worden. Zij werd uiteindelijk rond drie uur 's nachts, zes uur na de eerste alarmering, naar het ziekenhuis in Schiedam vervoerd.

Foto's: Wil van Balen/ Mediatv

w-Hellevoet-1

w-Hellevoet-2

w-Hellevoet-3

w-Hellevoet-4

w-Hellevoet-5

w-Hellevoet-6

w-Hellevoet-7

w-Hellevoet-8

w-Hellevoet-9