Auto rijdt gasleiding kapot Harnaschdreef | Regio15.nl

Auto rijdt gasleiding kapot Harnaschdreef

Den Hoorn - Een op zich al forse aanrijding had vanmiddag ook forse gevolgen voor de omgeving.


Een bestelbusje en een personenauto kwamen met elkaar in botsing. De klap was zodanig dat de personenauto van de weg afschoot en tegen een buis van het gasnet tot stilstand kwam. Daardoor brak de gasleiding af.

Omdat het een forse gasleiding betreft komt er veel gas vrij. De hulpdiensten zijn daarom gelijk begonnen met het evacueren van de omwonenden en het afzetten van de directe omgeving van het lek. Het uitstromende gas maakt een hoop herrie, en is in de wijde omgeving te ruiken. De brandweer schaalde op naar 'middelhulpverlening' en 'GRIP1'. Vanuit de gemeente kwam de 'OVD bevolkingzorg' ter plaatse, om de opvang van de eventueel geëvacueerde omwonenden en bedrijven te gaan regelen.

Tussen al die consternatie door moest er ook een ambulance ter plaatse komen voor de chauffeur van de bestelbus, die last van de nek had na de aanrijding. Nadat deze man op de wervelplank is gefixeerd is hij naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek.

Rond 14:00 is het Westland Infra gelukt om de gastoevoer af te sluiten, waardoor er geen gas meer uit de leiding stroomde. Het is nog niet duidelijk of hierdoor huizen en bedrijven in de omgeving zonder gas komen te zitten.

Update 14:25: Er zit maar één bedrijf (het postsorteercentrum) tijdelijk zonder gas. De monteurs van Westland Infra gaan aan de slag om de schade te herstellen en het bedrijf weer van gas te voorzien.

Video: Nick van der Toorn

Foto's: Nick van der Toorn, Dirk van der Zanden en Dejan Jeremic

w IMG 1512

w IMG 1514

w IMG 9169

w IMG 1599

w IMG 1523

w IMG 1533

w IMG 1536

w IMG 1607

w IMG 1571

w IMG 1580

w IMG 1585

w IMG 1603 1

w IMG 1598

w IMG 1587