Forse inzet hulpdiensten ivm onwelwording Zonneoord | Regio15.nl

Forse inzet hulpdiensten ivm onwelwording Zonneoord

Den Haag - De hulpdiensten zijn woendagmiddag lange tijd bezig geweest met een onwelwording in een woning aan het Zonneoord.


De ambulancedienst kreeg even voor vijf uur de melding dat een persoon onwel was geworden in een portiekwoning aan het Zonneoord. Hierop zijn een ambulance en de rapid responder ter plaatse gegaan. Na enige tijd bleek het echter dat de komst van het Mobiel Medisch Team noodzakelijk was. Deze is dan ook met de traumahelikopter ter plaatse gekomen om het ambulancepersoneel te ondersteunen.

Omdat het slachtoffer te zwaar was voor de brancard van de ambulance moest men een plan maken om het slachtoffer op een veilig manier naar het ziekenhuis te vervoeren. Diverse opties zijn voorbij gekomen, zoals vervoer met een adembeschermingvoertuig van de brandweer of een politiebusje.

Uiteindelijk is er een ambulance uit de regio Hollands-Midden ter plaatse gekomen die geschikt is om zwaardere personen te vervoeren.

De gealarmeerde grote kraan van de brandweer is uiteindelijk niet ingezet. De patiënte is door de brandweer naar de ambulance getild. Hierna is zij met spoed vervoerd naar het MCH/Westeinde ziekenhuis. De arts van het MMT is meegereden met de ambulance.

Video: Nick van Mourik

Foto’s: Nick van Mourik en Dejan Jeremic

w DSC 0013

w DSC 0016

w DSC 0137

w DSC 0002

w IMG 9316

w R15 1743

w R15 1755