Grote kraan zet RandstadRail weer in de rails | Regio15.nl

Grote kraan zet RandstadRail weer in de rails

Den Haag - Bij een rit rondom de remise aan de Meppelweg is een RandstadRail voertuig vanavond uit de rails gelopen op De Werf.


Door nog onbekende oorzaak raakte de 4044 met één van de middelste wielstellen buiten de rails bij een wissel. Door de locatie, half op de weg en half in de berm, konden HTM medewerkers niet zelf de tram op het 'rechte pad' plaatsen. 

Om deze reden werd de grote kraan van de brandweer Haaglanden (15-7489) gealarmeerd om dit klusje op te knappen. Ter plaatse hebben zij zich zodanig gepositioneerd dat ze de ontspoorde RandstadRail dichtbij naderden.

HTM medewerkers hebben de straat afgesloten, waarna de brandweermannen de RandstadRail hebben getild. HTM'ers van de ontsporingsploeg hebben het wielstel met behulp van de kraan recht boven de rails geplaatst. Het zakken was een koud kunstje, waarna de RandstadRail weer in de rails stond.

Tramverkeer heeft geen last gehad van de ontsporing, anders dat op bepaalde remise-gebieden geen verkeer mogelijkheid was omdat de stroom van de leiding gehaald was.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 5154

w IMG 5153

w IMG 5163

w IMG 5172

w IMG 5174

w IMG 5193

w IMG 5202

w IMG 5205

w IMG 5214