Vermist zeiljacht en schipper gevonden na zoekactie op zee | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Vermist zeiljacht en schipper gevonden na zoekactie op zee

Den Haag - Vanavond heeft op de Noordzee een grote zoekactie plaatsgevonden naar een vermist zeiljacht met opvarende.


De KNRM-stations Katwijk aan Zee, Ter Heijde en Scheveningen werden even na negen uur gealarmeerd voor het zeiljacht 'Nenna' en haar schipper die vermist zouden zijn.

De schipper was met zijn zeiljacht rond half drie vanmiddag vertrokken uit de haven van Scheveningen. De schipper zou rond het avondeten weer terug zijn van zijn reis. Toen dit niet het geval was en de familie de schipper niet meer kon bereiken sloegen zij alarm. Er was via de marifoon geen contact te krijgen met het zeiljacht.

De reddingboten Kitty Roosmaale Nepveu, Dorus Rijkers, De Redder en George Dijkstra, alsmede een NHV-reddingshelikopter vanuit de Pistoolhaven (Rotterdam) gingen naar zee om te gaan zoeken. Het kustwacht centrum in Den Helder had inmiddels een zoekgebied uitgezet; hierin zochten de reddingboten en de reddingshelikopter naar het zeiljacht en haar schipper. Vanaf het strand werd gezocht door kusthulpverleningsvoertuigen van de KNRM.

Omstreeks middernacht werd door verkeerscentrale Hoek van Holland een onbekend radarcontact waargenomen, 16 nautische mijlen west van Hoek van Holland. De reddingshelikopter is polshoogte gaan nemen bij de gemelde positie en trof daar het vermiste jacht aan. De schipper is door de reddingsduiker van de helikopter van boord gehaald en overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Alle hulp mocht echter niet baten; het slachtoffer is vannacht overleden.

Het zeiljacht is door de reddingboot Kitty Roosmaale Nepveu naar de haven van Scheveningen gesleept en daar overgedragen aan de familie.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's landing SAR-heli bij Erasmus MC: Joey Bremer

w JBM 2355 resized 0

w JBM 2362 resized 0

w IMG 1450 resized 0

w IMG 1453 resized 0

w IMG 1456 resized 0