Haagse grote kraan ondersteunt brandweer Rotterdam | Regio15.nl

Haagse grote kraan ondersteunt brandweer Rotterdam

Rotterdam - De Haagse brandweer heeft de collega's in Rotterdam vanavond ondersteund bij het afhijsen van een patient.


Kort voor acht kreeg de ambulancedienst de melding van een medische noodsituatie in een woning aan de Gordelweg. Ter plaatse oordeelde de verpleegkundige dat het slachtoffer naar het ziekenhuis moest.

Omdat het slachtoffer op de bovenste verdieping van een flatgebouw woont werden brandweer-eenheden van kazernes Frobenstraat en Schiedam opgeroepen om met de hoogwerker het slachtoffer naar de begane grond te verplaatsen.

Gezien de hoogte van de flat en de lokatie van de woning was het voor de hoogwerker van kazerne Schiedan niet mogelijk om het slachtoffer naar beneden te helpen. Hierop werden de collega's van de Haagse kazerne Leidschenveen ter plaatse verzocht met de grote kraan, een voertuig waar er binnen 'Brandweer Nederland' maar één van is.

Brandweerlieden van kazerne Leidschenveen kwamen ter plaatse met de grote kraan, het haakarmvoertuig met de calamiteitenbak en de tankautospuit. Vanuit de Rotterdamse regio werd extra ondersteuning geboden door het HRT (Hoogte ReddingTeam).

Door de calamiteitenbak aan de grote kraan te bevestigen kon deze tegen de woning aan worden gehangen, waarna het slachtoffer in de calamiteitenbak afgehesen kon worden. Het slachtoffer is na behandeling in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Video: Willem Duijvestein

Foto's: Joey Bremer

 

eFQHbG.jpg

JySb7E.jpg

Iqe1JA.jpg

mokodo.jpg

ktInIa.jpg

mvTirn.jpg

z8PDzM.jpg

FAzsYm.jpg

MRLSW2.jpg