Trekker verliest een oplegger op de Donau | Regio15.nl

Trekker verliest een oplegger op de Donau

Den Haag - We hebben het allemaal wel eens: zo'n moment dat je de werkdag met een forse tegenvaller begint.


Het overkwam een chauffeur van een verhuisbedrijf gelegen aan de Donau op industriegebied 'Forepark' vanmorgen. Na het verlaten van het terrein en het draaien van de eerste bocht op de openbare weg, bleek de oplegger niet helemaal goed vast te zitten. Resultaat was dat deze rechtdoor schoot, en bijna op de rijbaan voor het tegenoverliggende verkeer belandde.

Gelukkig werd niemand geraakt door het losgeschoten gevaarte. Er vielen dus geen gewonden. De VOA is wel ter plaatse gekomen om het ongeval te onderzoeken, want dit mag normaliter niet gebeuren.

De oplegger is geladen met bureaustoelen en bureautafels (en dus niet met kristal). Waarschijnlijk valt de schade aan de inhoud dus mee. Wel zullen trekker en oplegger beschadigd zijn geraakt.

Om de combinatie weer 'op de pootjes' te zetten is een berger ingeschakeld. Zij hebben de oplegger weer rechtop gezet. Probleem is daarna alleen om de trekker en de oplegger weer te koppelen, zodat oplegger uit de middenberm getrokken kan worden.

Toen dat koppelen rond 10:15 nog steeds niet gelukt was en er momenten waren dat de oplegger bijna kantelde, is door de VOA en de brandweer besloten om de grote kraan van de brandweer ter plaatse te vragen om de berging over te nemen. Doel is dat de Donau nu zo snel mogelijk vrijgemaakt wordt voor het verkeer.

Video en foto's: Rene Hendriks, Dejan Jeremic en Ivar Gieles

ddvkKu.JPG

W36FuC.JPG

IEgUKu.JPG

6icO5O.JPG

N8tFUB.JPG

ctWtOh.JPG

iO3mUK.JPG

gLSCwh.JPG

zm0GQ1.JPG

Rx0SJk.JPG

IE2CRu.JPG

DgWCCn.JPG

VI1wfo.JPG

08KRP5.JPG

PhJ4HZ.JPG

6oWL6o.JPG

bUlcrQ.JPG

eCOHe7.JPG

A1V3os.JPG

3CR9YZ.JPG

exIOPy.JPG

hGw0Wt.JPG

xcM3m9.JPG

jPFrMO.JPG

0vvSGJ.JPG

pTwmL8.JPG

uchEi4.JPG

gE1pgD.JPG

zjKtUG.JPG

czaxL0.JPG