Gevel van woonunit eruit geblazen Spijkermakersstraat | Regio15.nl

Gevel van woonunit eruit geblazen Spijkermakersstraat

Den Haag - De gevel van een woonunit op de Spijkermakersstraat is er vanavond 'uitgeblazen'.


Omwonenden spreken over een luide maar doffe knal. Vermoedelijk heeft er in de woning een kleine explosie plaatsgevonden. De woningen in het appartementen complex hebben geen gasaansluiting, dus het is een raadsel waardoor de explosie is veroorzaakt.

Er is een ambulance ter plaatse gekomen om eventuele gewonden te verzorgen, maar ter plaatse bleken er geen gewonden te zijn. Wel zijn alle aanwezige bewoners van de flat ontruimd. Het gaat om (naar schatting) 30 bewoners die enkele uren buiten op straat en in politiebussen zijn opgevangen.

Bouwkundigen hebben het gebouw beoordeeld op eventuele schade. Daaruit bleek dat behalve de bewoners van de ontplofte woning, alle bewoners weer terug mochten naar hun huizen. Omstreeks half een 's nachts mochten zij per gezin, onder begeleiding van een agent, weer terug naar hun woning.

Bij daglicht komen Bureau Forensische Opsporing van de politie, samen met Team Brandonderzoek van de brandweer ter plaatse om onderzoek te doen naar de oorzaak en toedracht van de explosie.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w Spijker SBF50231

KTgODl.JPG

w Spijker SBF79556

n9XziM.JPG

kXWW0F.JPG

w Spijker SBF50236

w Spijker SBF50245

w Spijker SBF79565

lu9ypD.JPG

DNsBS3.JPG

eunn01.JPG

w Spijker SBF50280

w Spijker SBF50284