Jongetje met vinger vast in bankje abri Plesmanweg | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Jongetje met vinger vast in bankje abri Plesmanweg

Den Haag - Een massale inzet van de hulpdiensten vanavond op de Plesmanweg voor een niet alledaags probleem...


Een jongetje wachtte daar met zijn familie op de tram en vond die gaatjes in het bankje van de abri wel interessant. Toen hij echter zijn vinger in één van de gaatjes had gestoken, kwam deze muurvast te zitten. Hij kreeg zijn vinger met geen mogelijkheid meer los.

Ook zijn ouders kregen het niet voor elkaar en uiteindelijk moesten brandweer en ambulancedienst ter plaatse komen.

De inzet van water/sop en het voor een deel demonteren van de abri boden echter geen soelaas. Uiteindelijk werd besloten dat het jongetje onder narcose moest worden gebracht, zodat de spieren zouden verslappen en de vinger vervolgens bevrijd kon worden.

Deze handeling is echter voorbehouden aan het Mobiel Medisch Team en daarom werd het MMT uit Rotterdam gealarmeerd. Deze was snel ter plaatse en de traumahelikopter landde op het voorterrein van Madurodam.

Nadat het jongetje door de MMT-arts voorzichtig onder narcose was gebracht, kon hij worden bevrijd en hierna is hij per ambulance vervoerd naar het Juliana Kinderziekenhuis aan de Leyweg.

Update 9 maart 2017: zie onderaan dit item!

Video en foto's: Sander Paardekooper

QFhRVL.JPG

yBPGNn.JPG

g5iNCg.JPG

kT1794.JPG

KDgVZY.JPG

mpNq9k.JPG

2xVRWV.JPG

L44IgF.JPG

A0ODL8.JPG

TH8Y2i.JPG

zvomhc.JPG

EsHR9Q.JPG

C1GzEQ.JPG

aqoEa1.JPG

sKQy1I.JPG

4OuicX.JPG

l5DG5N.JPG

7Azdu6.JPG

Fj3qjP.JPG

WxqJfq.JPG

UQv9J9.JPG

aosONr.JPG

0R0bKk.JPG

xu0rfg.JPG

l3usZP.JPG

7KlQZv.JPG

s1HnsB.JPG

zPv3LQ.JPG

Update 9 maart 2017: dit verhaal kreeg naar aanleiding van een volgend, soortgelijk incident in een tramhalte op de kruising van de Laan van Meerdervoort met de Heliotrooplaan in Den Haag, op woensdag 8 maart, een fikse staart!! Ook daar moest een kindje, dat met een vinger vast zat in een gaatje van het bankje in de abri, worden bevrijd door de brandweer. Mede naar aanleiding van dat incident heeft de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag besloten dat alle 1100 bankjes in bus- en tramhaltes in Den Haag, het Westland, Delft en Midden Delfland moeten worden vervangen. Dit nadat er onlangs al 100 miljoen euro was uitgegeven om alle bus- en tramhokjes in de regio te vervangen.

Foto: de bevrijdingsactie van het kindje bij de tramhalte op de kruising Laan van Meerdervoort/Heliotrooplaan

zwTcqv.jpeg