N470 deels afgesloten door oliespoor | Regio15.nl

N470 deels afgesloten door oliespoor

Pijnacker/Zoetermeer - De provincialeweg N470 moest woensdagavond deels worden afgesloten nadat een vrachtwagen olie had verloren.


De vrachtcombinatie liep nabij de rotonde op de kruising van de Klapwijkseweg met de N470 door vermoedelijk een ijzeren staaf een lekke brandstoftank op.

Dat resulteerde op de N470 in de richting van de Oostweg in een oliespoor van enkele kilometers. De brandweer heeft onderzoek gedaan naar het lek. Na dit onderzoek kon de vrachtwagencombinatie zijn weg weer vervolgen.

Ongeveer 800 meter voor de plek waar de vrachtwagen stil stond, is omstreeks kwart over negen een personenauto van de weg geraakt. Hierbij kwam de auto in de middenberm tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurder raakte licht gewond en is door het ambulancepersoneel onderzocht en zonder spoed vervoerd naar het ziekenhuis. De automobilist is vermoedelijk door het brandstofspoor op de Oostweg van de weg gegleden.

De politie heeft de N470 vanaf de rotonde bij Pijnacker tot de kruising Lansinghageweg afgesloten. Het verkeer vanuit Delft, Pijnacker en Berkel en Rodenrijs richting Zoetermeer moest omrijden via de A13, A4 en A12.

Een gespecialiseerd bedrijf is met een zogenaamde ‘ZOAB-reiniger’ ter plaatse gekomen om het brandstofspoor op te ruimen. Nadat het stuk wegdek van de N470 vlak voor de rotonde naar Berkel en Rodenrijs tot de Lansinghageweg gereinigd was, kon de weg omstreeks tien voor half drie vannacht weer vrijgegeven worden.

Foto's: Roy Wolters

C84BQi.JPG

6Mp2iA.JPG

wY6Mps.JPG

wWAJpy.JPG

hM4hMp.JPG

n2Xh9T.JPG

UXqBsx.jpg

gsQlu1.jpg

TdYKHW.jpg

JZiYck.jpg

sT4H1Y.JPG

YRFUkG.JPG

tR2oeh.JPG

ytznHj.JPG