Dak vliegt van woning en komt straat verderop terecht | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Dak vliegt van woning en komt straat verderop terecht

Den Haag - Het dak van een aantal woningen aan de van Essendijk is donderdagavond door de 'dorisstorm' weggewaaid. 


Het dak waaide omstreeks half acht van een rij woningen aan de van Essendijk en is over een andere rij woningen gevlogen en in de straat daarachter terecht gekomen.

De politie heeft een aantal straten in de omgeving afgezet. Niemand raakte gewond, maar voor de veiligheid moesten de bewoners van meerdere omliggende woningen binnen blijven.

De brandweer heeft behalve (de bemanning van) twee tankautospuiten ook een hoogwerker ingezet. De officieren van dienst van de brandweer en politie hebben ter plaatse overleg gepleegd over een plan van aanpak.

Tijdens de werkzaamheden vloog een ander loshangend deel van het dak. Dit deel vloog door de lucht en kwam tegen een andere woning terecht, om vervolgens over dat dak in de naastgelegen straat terecht te komen.

Een ploeg van de brandweer heeft de weggewaaide dakdelen in kleine stukken gezaagd en veilig gesteld. Een andere brandweerploeg heeft de overige losse dakdelen vastgezet met behulp van de hoogwerker.

Video: Danny Botman

Foto's: Sander Paardekooper en Danny Botman

Cem3gw.JPG

fPRlva.JPG

rOpbWy.JPG

ecGKhl.JPG

r7h9Mw.JPG

zTlumt.JPG

Het dak van het linker huizenblok (op onderstaande foto) kwam in de tuinen terecht aan de rechterzijde van het rechter huizenblok.

9KHZB0.JPG

20170223 vanEssendijk

tidudP.JPG

DfXuQT.JPG

HTcCye.JPG

5W0FUB.JPG

MmE59c.JPG

YmShiE.JPG

RecBUe.JPG

UMAYOk.JPG

O7eAJ2.JPG

tgt9Al.JPG