Ze zijn nog niet allemaal vervangen... | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Ze zijn nog niet allemaal vervangen...

Den Haag - Op de dag dat de eerste haltebankjes vervangen worden, heeft er weer een kindje met zijn vinger vastgezeten in 'het oude model'.


Mediapartner Omroep West maakte vandaag nog een item over de haltebankjes bij de tram- en bushaltes, die vanaf vandaag worden vervangen. De metalen zittingen worden vernieuwd omdat kinderen met hun vingers vast kwamen te zitten in de ronde gaatjes.

Rond half vijf vandaag kwam er aan de Vrederustlaan weer een jongetje met zijn vingertje vast te zitten. De brandweer kwam ter plaatse en heeft met behulp van een slijfschijf een stuk van het bankje er uit gezaagd. Daarna is het jongetje met het stuk bank nog aan zijn vinger naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis zal het stuk metaal zorgvuldig worden verwijderd. De brandweer heeft daarna de rest van het bankje ook maar verwijderd.

De inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks.

Een paar kilometer verderop waren medewerkers van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag de eerste tram- en bushaltebankjes aan het vervangen. Zie hieronder hoe de nieuwe haltebankjes eruit zien! 

Foto's en video: Daan van den Ende


QlFEbU.JPG

vYj16L.JPG

KwkSGY.JPG

DAPRJP.JPG

waWaBN.JPG

Medewerkers zijn tot laat in de avond aan het werk om de haltebankjes zo snel mogelijk te vervangen. De nieuwe bankjes hebben smallere gleufjes. Een vinger in de gleufjes steken is niet meer mogelijk. Er blijven dus nog wel openingen in de bankjes, die zijn nodig om vuil en regenwater af te voeren. In totaal worden er de aankomende maanden 1100 bankjes vervangen. De kosten bedragen 550.000 euro en half juli moeten de bankjes vervangen zijn.

MvWNzZ.JPG

lorAVD.JPG

pkOI5b.JPG

5WKZOs.JPG