Zomerstormpje trekt over de regio | Regio15.nl

Zomerstormpje trekt over de regio

Regio - Flinke stormen verwacht je meer in het najaar, maar zo begin juni besloten de weergoden dat 'het nu ook wel kon'.


Omdat in tegenstelling tot de herfst de bomen nu vol in het blad staan, levert dat nogal wat problemen op met omwaaiende bomen en afbrekende takken; ondanks dat de eigenlijke storm heel erg meevalt.

Wateringen – Een medewerkster van een bloemenzaak aan de Kwaklaan heeft dinsdagochtend de brandweer ingeschakeld. Een reclamedoek aan de gevel van het pand was door de storm deels losgeraakt, omdat er een gevaarlijke situatie was ontstaan heeft de brandweer het spandoek verwijderd. (Foto’s: Piet de Ruijter)

w TDK 4371

w TDK 4372

Delft -  Rond 13:00 had een boom op het Hoofboschpad de twijfelachtige eer om de eerste te zijn die omviel. (Video en foto's: Sander Paardekooper)

kJ6fqB.JPG

C3iu9E.JPG

QZwgcM.JPG

Den Haag - Op de Barnsteenhorst breekt een flinke tak af. De bestuurder van een auto heeft pech: zijn auto staat er precies onder. De auto loopt een deuk in het dak op

Gtz0L0.JPG

kbqM5c.JPG

Leidschendam - Een kruising tussen een tak en een kleine boom blokkeert een rijstrook. De gemeente mag het zaagwerk doen.

o2oMPC.JPG

9tIu18.JPG

Wateringen – Aan de Poeldijkseweg ter hoogte van de tunnelbak onder de Wippolderlaan waren enkele grote takken van bomen gewaaid. Opgeroepen brandweerlieden hebben het fietspad weer begaanbaar gemaakt. (Foto’s: Piet de Ruijter)

w TDK 4377

w TDK 4378

Voorburg - Op de Hofzichtlaan blokkeert rond 16:30 een boom de rijbaan en een tramspoor. De bemanning van een toevallig passerende brandweerwagen zaagt de boom klein.

4EREA0.JPG

4Wiegq.JPG

zNOHPN.JPG

j3qQKn.JPG

Zoetermeer - Op het Buitenom raakt een man gewond, als hij geraakt wordt door een tak die uit een boom waait. Hij wordt met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

FtJLnh.JPG

hswW8Z.JPG

nBAv97.JPG

czlus7.JPG

Den Haag - Rond 18:00 gaf een boom op de hoek Vlierboomstraat/Pomonaplein de strijd tegen de elementen op en besloot dat het wel mooi was geweest....
w lOFMuBULQr image1

Den Haag - Het tgramverkeer op de Melis Stokelaan was even gestremd vanwege een dixi.......

w dixi

Den Haag - Ook in de Theresiastraat moest een boom zijn meerdere erkennen in de wind.....

w theresiastraat

Zoetermeer - In de Vlamingstraat moest deze treurwilg eraan geloven.

w treurwilg1

w treurwilg2

's-Gravenzande - Op de Vreeburghlaan moest een forse tak eraan geloven. De brandweerlieden van de tankautospuit van 's-Gravenzande zijn hier ingezet.

jeu26f.JPG

oG5Rs0.JPG

91FE7L.JPG

VmIw4P.JPG

Rijswijk - Op de Dr. Augusteijnlaan valt een boom op een auto. De brandweer maakt er brandhout van.
w 6wrIOTMtbM image2

w HRWDP7LWno image1

Voorburg - Op de Rodelaan trof de brandweer een boom aan met een gevaarlijke scheur, waardoor de boom dreigde om te vallen. Voor de veiligheid werd de rijbaan afgesloten t.h.v. de Tulpentuin. De gemeente is ingeschakeld om deze boom te verwijderen. (Foto's: Danny Botman)

iYEBQc.JPG

23NLqb.JPG

Kwintsheul - De brandweer werd naar een woning aan de Zwet gestuurd voor een boom die tegen de woning was aangewaaid. Na overleg bleek dit niet direct extra gevaar op te leveren en heeft de brandweer de boom laten staan. (Foto: Danny Botman)

iDsbXt.JPG

Zoetermeer - Op het dak van een woning aan de Maasstroom waar onlangs brand is geweest waaide een dekzeil en enkele dakpannen weg. De brandweer is met tankautospuit en hoogwerker ter plaatse geweest om een en ander te herstellen.

4M7Me2.JPG

Umc6jo.JPG

Co7vYg.JPG

De Lier - Een bootje in het water nabij de Watermolen was door de harde wind het slachtoffer geworden van een omvallende boom. De brandweerlieden van kazerne De Lier hebben de boom van het bootje af gehaald en in stukken gezaagd.

w carolien4

w carolien3

w carolien2

w carolien1

Den Haag - Enkele wandelaars besloten ondanks alles om lekker even uit te waaien op het Zuidelijk Havenhoofd. Deze is echter afgesloten bij dit soort weersomstandigheden. Laten we zeggen: zij zijn desondanks goed gezandstraald!

Knvdip.JPG

Den Haag - En voor sommige kitesurfers gaat geen zee te hoog, dus die waren ook tijdens de storm op/boven zee te vinden.

w adrienne