Negentien personen onwel door koolmonoxide Sluiskant | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Negentien personen onwel door koolmonoxide Sluiskant

Leidschendam – Aan de Sluiskant zijn op Eerste Kerstdag in Italiaans restaurant Fratelli meerdere personen onwel geworden.


In eerste instantie was één ambulance ter plaatse gestuurd, in verband met een onwelwording. Naarmate de tijd verstreek bleken meer personen zich niet lekker te voelen. Hierop zijn behalve de brandweer ook meerdere ambulances en het traumateam ter plaatse gekomen.

Brandweerlieden hebben in het pand meerdere metingen uitgevoerd en hebben daarbij een verhoogde concentratie koolmonoxide gemeten. Hierop is men direct een onderzoek gestart naar de bron van de koolmonoxide, want dat was op dat moment nog onduidelijk.

Ten tijde van het incident waren er negentien personen in het restaurant aanwezig. Deze personen zijn door ambulancepersoneel onderzocht. Elf personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek of voor behandeling. Het gaat zowel om gasten als personeel van de pizzeria.

Het opgeroepen traumateam is korte tijd ter plaatse geweest, maar bleek uiteindelijk niet noodzakelijk.

In verband met het aantal slachtoffers en de massale inzet van de geneeskundige diensten is korte tijd opgeschaald naar GRIP1

De bron van de koolmonoxide is gevonden in de keuken van het restaurant; het zou gaan om een defect in een houtskooloven of in de afvoer daarvan. Het restaurant is daarna geventileerd. Zodra het pand en de naastgelegen panden weer veilig zijn bevonden mogen zij weer open, op voorwaarde dat de bewuste oven buiten werking blijft.

De Sluiskant en de Damlaan zijn enige tijd afgesloten geweest, om de hulpdiensten de ruimte te geven om hun werk te kunnen doen.

Video en foto's: Sander Paardekooper en Rogier Visser

MAuQr3

R4HfAJ

U19JaP

gJouYS

jDO4XA

GRm27G

4OEyVB

GfSLy4

wuSj9y

gQPKek

65uvKz

6ZeRaS.jpeg