Op een onbewoond eiland..... | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Op een onbewoond eiland.....

Zoetermeer - Een jongetje heeft vanmiddag ongewild een groot avontuur beleefd op de Benthuizerplas.


Het jongetje, van een jaar of acht, was vanmiddag samen met een vriendje in een rubberbootje de Benthuizerplas op gegaan en was naar een 'vogeleilandje' geroeid. Het jongetje trok zijn schoenen uit en de stoute schoenen aan en is blootvoets op het eilandje gestapt.

Waar hij echter geen rekening mee had gehouden was de wind; hierdoor dreef het rubberbootje met het vriendje weg en deze kon met geen mogelijkheid meer bij het eilandje komen.

Helemaal alleen op het eilandje werd het voor het jongetje allemaal teveel en hij raakte aardig in paniek. Door voorbijgangers werden hierop de hulpdiensten gebeld. De tankautospuit van kazerne Benthuizen werd gealarmeerd en men oordeelde dat de komst van een brandweerbootje noodzakelijk was.

Hierop is vanaf kazerne Leidschendam-Voorburg het hulpverleningsvoertuig met een bootje richting Benthuizerplas vertrokken.

Ondertussen is een brandweerman in een geleende kano naar het jongetje gevaren en deze heeft het jochie alvast moed ingesproken en een reddingvest omgedaan. Bovendien heeft de moeder, die inmiddels ter plaatse was gekomen, via de portofoon van de bevelvoerder het jongetje gerustgesteld.

Toen de brandweerboot eenmaal ter plaatse was, is onze held opgepikt en naar de vaste wal gebracht. Daar konden moeder en zoon elkaar eindelijk in de armen sluiten. En het vriendje: dat is met de rubberboot aan land gekomen en door politiemensen opgevangen.

Video: Marcel Hillebrand

Foto's: Marcel Hilleband en Wilbert Tintel

hWFyPH.jpeg

8Gdbva.JPG

ukHRr5.jpeg

nfEd7s.JPG

5iEyLT.JPG

xp2Bo5.JPG

FKwiSj.JPG

7vwJId.jpeg

aokUaU.JPG

ohQUDR.JPG

8R8UH4.JPG

AkKWfQ.JPG

RTLb4R.JPG

ZlLgHs.jpeg

lyjcku.jpeg

nAiJVr.JPG