91-jarige vrouw bewusteloos uit woning gehaald | Regio15.nl

91-jarige vrouw bewusteloos uit woning gehaald

Rijswijk - Een 91-jarige vrouw is zondagmiddag bewusteloos uit haar woning gehaald nadat zij was vergiftigd door koolmonoxide.


Alerte buren schakelden de hulpdiensten in toen de vrouw niet opendeed en er een alarm afging in haar woning. Toen agenten polshoogte kwamen nemen ging hun persoonlijke CO-melder af. Daarop werd de brandweer gealarmeerd.

In de woning trof de brandweer een 91 vrouw die buitenbewustzijn was. De vrouw is gewikkeld in dekens naar beneden gedragen. 

De brandweer heeft ter plaatse metingen verricht en daarop werd besloten om acht woningen van de portiekflat gelegen aan de Van Stein Callenfelsstraat te ontruimen. De brandweer heeft de voordeuren van de bewoners die niet thuis waren opengemaakt met de 'gemeentesleutel' (stormram). 

Kinderen uit het portiek zijn erg geschrokken en hebben van agenten een traumabeertje gehad. Bewoners en kinderen werden opgevangen in een politiebusje. 

Een fout geparkeerde auto zorgde ervoor dat de brandweer niet de straat in kon rijden. De eigenaar van deze auto heeft van agenten een bekeuring gehad. 

De vrouw is in kritieke en zorgelijke toestand met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het vrijkomen van koolmonoxide is nog niet bekend.

De ontruimde woningen werden later in de middag vrijgegeven.

Video en foto's: Daan van den Ende

6pOq6q.JPG

Hp1ahu.JPG

2yLii4.JPG

fvRWd0.JPG

8fKLVM.JPG

MTg797.jpeg

TjzTri.JPG

Pe4Eom.JPG

ANVqOZ.JPG

K5VFT0.JPG

w2WLGN.JPG

qKy65M.JPG

ft4rHr.JPG

yU0U6z.JPG

rqua6e.JPG

z5FO7U.JPG

BEGtH1.JPG

5GOCYj.JPG