Jumbo Anemoonstraat dicht door wankele overkapping | Regio15.nl

Jumbo Anemoonstraat dicht door wankele overkapping

Den Haag - Een overkapping op de Anemoonstraat dreigt in te storten.


Het is niet duidelijk waardoor de overkapping scheef is komen te staan. Misschien is er een te hoog voertuig tegenaan gereden, of wellicht is de constructie 'gewoon' slecht. Uit voorzorg is de zijweg richting de Jumbo afgesloten, en de Jumbo heeft daarom de deuren gesloten.

De politie legt de wijkbewoners uit waarom ze niet naar de Jumbo toe kunnen. Ambtenaren van de afdeling bouw- en woningtoezicht zijn ter plaatse om de situatie te beoordelen, en om advies te geven. De constructie kan wellicht verstevigd en daardoor gered worden, maar het is ook goed mogelijk dat besloten wordt om de overkapping neer te halen.

Update 16:00: het probleem is waarschijnlijk veroorzaakt doordat men de poort aan het ophogen was ('blokken onder de poten'). Dat ophogen was weer nodig omdat de poort te laag was voor de vrachtwagens van de Jumbo.

Video en foto's: Dejan Jeremic

hEGNmA.jpeg

8bGvYE.jpeg

LFaKGW.jpeg

luvHJa.jpeg

24Ha0d.jpeg

cYhGR8.jpeg

I2l6Fc.jpeg

CfnmFk.jpeg

YGMWEC.jpeg

5O38PA.jpeg

Op 1 juli j.l. bleek waarom de overkapping opgehoogd moest worden. Een vrachtwagen die de supermarkt had bevoorraad kwam klem te zitten onder de overkapping (foto's: Bert de Lange)

9SHY8f.jpeg

zRSCxn.jpeg