Grote hinder na ontsporen trein tussen Den Haag en Voorburg | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote hinder na ontsporen trein tussen Den Haag en Voorburg

Den Haag - Donderdagmiddag ontspoorde een treinstel op het traject tussen Voorburg en Den Haag CS.


Volgens een woordvoerder van NS reed een trein van Utrecht naar Den Haag Centraal en kwam daarbij op een verkeerde wissel terecht. Twee wielstellen zijn naast de rails terecht gekomen. De trein kan niet verder. Niemand raakte gewond; wel zijn een paar passagiers kort gecontroleerd in een ambulance.

In de trein zaten ongeveer 180 passagiers en deze zijn allemaal uit de trein gehaald. Ze zijn na ongeveer een uur wachten overgestapt in een andere trein, die voor dit doel naast de ontspoorde trein is gereden. Het uur wachten was nodig om bijvoorbeeld trappen te plaatsen om het hoogteverschil te overbruggen. Na het overbrengen van de passagiers in de tweede trein zijn ze alsnog naar station Den Haag CS gebracht.

Er rijden geen treinen tussen Den Haag Centraal en Den Haag Ypenburg. Naar verwachting is er zwaar materieel nodig om het ontspoorde treinstel weer in de rails te tillen.

ProRail laat op social media weten dat de verstoring nog tot tenminste 18:30 21:30 vrijdag 02:00 12:30 uur maandagmorgen zal duren. Een eenheid van de Politie (Verkeersongevallenanalyse Spoor en Water) is ter plaatse en doet onderzoek.

Op station Den Haag CS wordt omgeroepen dat 'de intercity naar Arnhem niet rijdt', maar er wordt niet bijverteld wat het alternatief dan is. Wel biedt de NS de reizigers een gratis kopje koffie of thee aan.

Video: het hersporen van de trein
{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=8MVcxRRgZqc{/youtube}

Video en foto's: Bob van Keulen en Rene Hendriks

iqjHAh.JPG

rGRHCd.JPG

TcFCrC.JPG

mfcndC.JPG

UVDZp7.JPG

woVMzE.JPG

4SFgDE.JPG

ANBu0i.JPG

PQJSB6.JPG

tpblSi.JPG

lHOkiL.JPG

StE1qm.JPG

cE4NgY.JPG

2YhzDS.JPG

i4JKtz.jpeg

UTlcY7.jpeg