Storm Ciara zorgt voor extra drukte bij de hulpdiensten | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Storm Ciara zorgt voor extra drukte bij de hulpdiensten

Haaglanden - De winterstorm Ciara zal naar verwachting zijn/haar kracht laten zien in de regio.


In de loop van de zondag neemt de wind in kracht toe. De storm is voorspeld, hetgeen betekent dat de hulpdiensten zich erop konden voorbereiden. In de hele regio zijn extra voertuigen bemand en zijn de zagen en de kettingzagen nog even nagekeken.

Dit item zal in de loop van de dag steeds worden aangevuld met foto's van stormgerelateerde incidenten c.q. inzetten van hulpdiensten.

De hulpdiensten roepen iedereen op terughoudend te zijn met het bellen naar de meldkamer. Om een ieder daarbij te helpen is deze infographic gemaakt:

51885868 2461650857395647 1921988179808747520 n

Den Haag - In de Minckelersstraat waaide deze boom om en kwam tegen de gevel van een woning terecht. De brandweer heeft de boom verwijderd. (Video/foto's: Sander Paardekooper)

XsbQc8.jpeg

Ew0tNP.jpeg

qs5hsR.jpeg

HL2zU3.jpeg

gvn5cy.jpeg

Den Haag - Op het Schenkviaduct zijn twee bomen omgewaaid. Daardoor is het verkeer daar gestremd. Ook daar zal de brandweer uitkomst moeten brengen. De tweede boom viel trouwens om vlakbij ambulancebroeders die de weg voor de zekerheid hadden afgezet. Zij kwamen met de schrik vrij. (Foto's: Donny Kooistra)

ORnIFW.JPG

kJFRQV.JPG

Q0r2uA.JPG

uAUyvn.JPG

XHVKXY.JPG

cqxMZN.JPG

M7k2JT.JPG

Den Haag - Op de Guntsreinweg is een bouwhek omgewaaid. Gelukkig vielen daar gee gewonden. (Foto: Via WhatsApp 0615151502)

nQJ5t0.jpeg

Den Haag - Op de Nieuwe Parklaan is de brandweer ingezet vanwege een windscherm, dat een eigen leven dreigde te gaan leiden. (Foto's: Dean de Bood)

ychm6K.jpeg

02PLfG.jpeg

CePisA.jpeg

Den Haag - Wandelaars kunnen op het strand van Scheveningen lekker uitwaaien! Een enkele (kite)surfer waagt zich zelfs op zee. (Video/foto's: Herman van der Woudenen Sebastiaan Barel)

GRu7hk.JPG

c0iaZ5.JPG

3Tau7V.JPG

gqDnmf.JPG

VUmMTM.JPG

242Gh0.JPG

NdpMzv.JPG

Den Haag - Ook op de Nieuwe Haven waren bouwhekken niet bestand tegen de stormachtige wind. (Foto's: Donny Kooistra)

KpGe1c.JPG

aj44fg.JPG

j72Jz1.JPG

Den Haag - Her en der omgevallen hekken en (brom)fietsen in de wijk Laak. Dat zal elders niet anders zijn. (Foto's: Sander Paardekooper)

jtN34T.JPG

hMDNhU.JPG

mPm4Ec.JPG

PcI3TX.JPG

9hBqbM.JPG

Den Haag - Delen van de Turfmarkt zijn afgesloten en afgezet vanwege de storm. In het verleden zijn bij storm glasgevels van het ministerie naar beneden gekomen. (Foto's: Donny Kooistra)

kkf0od.JPG

fRq9d2.JPG

Den Haag - Twee eigenaren van auto's hebben geluk: op de Meppelweg viel een dikke tak exact tussen hun geparkeerde auto's in, waardoor hun kostbare blik geen schade opliep. (Foto's: Dean de Bood)

RGqLkO.jpeg

lDunx1.jpeg

KyOjhk.jpeg

dHf9mA.jpeg

Den Haag - De eigenaar van deze auto in de Medemblikstraat had echter minder geluk.... (Foto's: Dean de Bood)

UcCxsK.jpeg

MqL7AG.jpeg

bWHGqa.jpeg

flVdkj.jpeg

's-Gravenzande - Op de Maasdijk hangt een plaat aan het dak los. De brandweer gaat een en ander veilig stellen vanuit de hoogwerker. (Foto's: Fred van der Ende)

naguwG.jpeg

gwfHeO.jpeg

9dKODh.jpeg

Den Haag - Op de Dagelijkse Groenmarkt waaien door een onverwacht sterke windstoot plantenbakken om. De bakken die nog staan worden tegen elkaar gezet.

O2qdrO.JPG

4RgnqO.jpeg

7K7iGY.JPG

Rijswijk - Op de Polakweg is een groot reclamedoek aan de gevel van een opslagbedrijf losgeraakt en dreigde weg te waaien. Brandweerlieden hebben het doek verwijderd, waarna het gevaar was geweken. (Foto's: Nick van der Toorn)

59WqWf.JPG

qOmEZJ.JPG

1UWiOM.JPG

Den Haag - Op het terein van de ambassade van Zuid-Afrika aan de Wassenaarseweg is een boom omgevallen, dwars over de rijbaan. De boom kwam op een voorbij rijdende auto terecht. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. Het verkeer is daar nu gestremd. (Foto's: Donny Kooistra)

ATjCSP.JPG

iPAP7z.JPG

UXGjf2.JPG

LYAe5S.JPG

zExuck.JPG

VT5uPq.JPG

Den Haag - Op de Lichtenbergweg hing een regenpijp los aan de gevel en dreigde naar beneden te vballen. De brandweer heeft hier een handje mee geholpen en nu ligt de regenpijp veilig beneden. (Foto's: Sander Paardekooper)

Ee1kkz.JPG

fyBGRA.JPG

8OFslH.JPG

Den Haag - Ondanks de afsluiting van de beide havenhoofden bij Scheveningen, zijn er toch veel wanelaars die de afzetting negeerden. Uiteindelijk hebben medewerkers van Handhaving de wandelaars vriendelijk doch dringend verzocht zich aan de afsluiting te houden. (Foto's: Sebastiaan Barel en Herman van der Woude)

W3Cwh0.JPG

ZrAeAM.JPG

a4VfWK.JPG

hAIXrL.JPG

De Lier - Op de Van Alkemadestraat is een boom omgevallen. Daarbij is een geparkeerde auto geraakt. De boom ligt dwars over de weg. De brandweer gaat de boom verwijderen. (Foto's: Fred van der Ende)

32e37X.jpeg

z3HIrY.jpeg

BUyBH1.jpeg

JXeUiI.jpeg

Den Haag - Losliggende dakdelen op de Nootdorpse Landingslaan. (Foto: Sander Paardekooper)

KrtbAp.JPG

Den Haag - Zonde! Deze dikke en ongetwijfeld oude boom waaide om in het Zuiderpark. (Foto: Robin van Wees)

o7PEZl.jpeg

Delft - Op een bouwplaats aan het Stationslein waaien allerlei bouwmaterialen weg, waaronder platen van piepschuim. Dezen liggen overal op straat en in het water. (Video en foto's: Sander Paardekooper en Danny Botman)

77iMqB.JPG

GeWpwp.JPG

3TKWtT.JPG

SYHBeg.JPG

QYActW.JPG

rGRSF5.JPG

39UEI3.JPG

 Den Haag - Op de Van Tijnstraat in heeft de brandweer een loshangend deel van een balkon verwijderd, om erger te voorkomen. (Foto's: Gabi Gonzalez)

DPKIIe.JPG

rENzIx.JPG

zGL7oz.JPG

Delft - Op het pand van het politiebureau aan de #JacobavanBeierenlaan in #Delft is een deel van het dak losgewaaid. De brandweer is inmiddels ter plaatse. (Foto's: Sander Paardekooper en Danny Botman)

i5GMvi.JPG

Rorj4p.JPG

p8UpLN.JPG

CdsEZB.JPG

y9IddK.JPG

0Ttw0f.JPG

kNWy1z.JPG

Zoetermeer - Aan het Vreebos is vanmiddag een gevelplaat los geraakt door de wind en deze bungelde nog aan twee schroeven. Daardoor moest de brandweer erbij komen om de gevelplaat weer vast te schroeven. (Foto's: Sander van den Berg)

ZfEMUe.jpeg

pW8W2P.jpeg

617Qb8.jpeg

RNoLQl.jpeg

Vooral fietsers kunnen zich met deze wind maar moeilijk staande.. ehm zittend houden. Zoals hier in Delft. (Video en foto's: Sander Paardekooper en Danny Botman)

xPGOoZ.JPG

e06e8V.JPG

r6V79J.jpeg

I9lG2Q.jpeg

Den Haag - Op de hoek Laakkade/Oudemensstraat hangt een stieger op 'half zeven'. De brandweer trekt hem omver.

33r0ba.jpeg

3HM21k.JPG

zwzUQP.JPG

nV1VOL.JPG

Delfgauw - In de Poldermeesterstraat is een boom over de weg gevallen. De brandweer zaagt de boom in kleinere delen, zodat de weg weer vrij is. (Foto's: Pieter)

FbSACf.jpeg

6UtKRj.jpeg

YgsrpD.jpeg

Zoetermeer - Een reclamedoek boven de ingang van de Silverdome aan de van der Hagenstraat dreigde weg te waaien. De brandweer heeft het doek uit voorzorg verwijderd. (Foto's: Martin van Oostveen)

21Bwj4.JPG

DLPaXG.JPG

DzalVO.JPG

Den Haag - Dikke tak afgebroken van een boom op de Oostduinlaan. Blijven het zeggen: zonde, zijn vaak bomen van tientallen jaren oud. (Foto's: Herman van der Woude))

bMyATG.JPG

xf6Bt3.JPG

Nootdorp - Op de afrit Nootdorp/Forepark waait een deel van de geluidswal los.

cEaRZw.JPG

MYUZe4.JPG

Voorburg - Aan de Tulpentuin is vanmiddag een boom omgevallen en daarbij is een tuinhuisje geraakt. De brandweer is ter plaatse gekomen om de boom in stukken te zagen. (Foto's: Dean de Bood)

FiDmHr.jpeg

c2ZxYm.jpeg

64NgxE.jpeg

Den Haag - Een gedeelte van de 'druppel' in het logo op het dak van het HagaZiekenhuis/Leyweg is door de wind eraf gewaaid. Op de derde foto kunt u zien hoe die er behoort uit te zien. (Foto's: Nick van der Toorn)

Fq3xIG.JPG

wOvV2t.JPG

Zfr4EB.JPG

Wateringen - Een verkeerslicht dat boven de rijbaan van de N211/Wippolderlaan hangt ter hoogte van de Laan van Wateringseveld, dreigde de strijd met de zwaartekracht te verliezen. De brandweer is ter plaatse gekomen om erger te voorkomen. (Foto's: Danny Botman)

0sgAj6.JPG

7OmtLt.JPG

TWysax.JPG

i9Mgq1.JPG

WUB2P1.JPG

LydEGO.JPG

Naaldwijk - Op een pand aan de Tiendweg liggen op het dak platen los. Eén of meerderen zijn naar beneden gewaaid. De brandweer is ter plaatse gekomen met tankautospuit en hoogwerker. (Foto's: Fred van der Ende)

hqVnib.jpeg

wzlL52.jpeg

Oq7umQ.jpeg

Den Haag - In de Bosschestraat is een steiger door de wind in elkaar gezakt en dreigde in z'n geheel om te vallen. De straat is afgezet en de brandweer is bezig met de demontage van de steiger. (Video en foto's: Herman van der Woude en Sebastiaan Barel)

k40TnY.JPG

RDpJLo.JPG

z2rLun.JPG

mkRbwJ.JPG

YFX52n.JPG

6T9oUm.JPG

LMIyMu.JPG

8lwJK3.JPG

Onze berichtgeving over de storm gaat na 18:00 verder met deel 2.