Brandweer druk met gevolgen storm 'Francis' | Regio15.nl

Brandweer druk met gevolgen storm 'Francis'

Haaglanden - De brandweer heeft het dinsdagavond en vannacht erg druk gehad met de gevolgen van de zomerstorm 'Francis'.


Op verschillende plekken vielen bomen om, al dan niet op auto's en tegen gevels, en hingen zonweringen en dakdelen los.

De brandweer moest ongeveer 200-250 keer uitrukken voor meldingen die verband hielden met de storm.

Er viel tijdens de storm voor zover bekend één gewonde: een vrouw kwam op de Laan van Meerdervoort in Den Haag onder een omvallende boom terecht.

Hieronder een kort overzicht van de gevolgen van de storm in onze regio.

In de Zamenhofstraat in Den Haag viel een dele van de gevel naar beneden van een pand in aanbouw. (Foto's: Dean de Bood)

8fyZq7.jpeg

yZg6W9.jpeg

6GQK45.jpeg

9lWBcm.jpeg

Op de Meppelweg in Den Haag kwam een zonnescherm los te hangen door de wind. De brandweer heeft het zonnescherm verwijderd. (Foto's: Tim de Kleyn)

KmA4Ou.JPG

NMWMKs.JPG

7Vs36g.JPG

Op de Waldeck Pyrmontkade in Den Haag kreeg de harde wind vat op een aantal bezorgscooters. Het was niet bij een filiaal van Domino's, maar bij Sushipoint! (Foto's: Dean de Bood)

kAyhC2.jpeg

U4Ll4m.jpeg

In de Buijs Ballotstraat in Den Haag brak een dikke tak van een boom en viel op de rijbaan. Exact tussen een aantal geparkeerde auto's in. Voor zover bekend raakte geen der auto's beschadigd. (Foto's: Dean de Bood)

KdOs1l.jpeg

Gv9Tpy.jpeg

vzmCeN.jpeg

Op de Sijzenlaan in Den Haag waaide deze dikke boom om. Een geparkeerde auto was het slachtoffer... (Foto's: Nick van der Toorn)

6gq3y0.JPG

TnYAJ5.JPG

TWQ4fV.JPG

Op de Sportlaan in Den Haag viel deze boom op een geparkeerde Tesla. De auto liep hierdoor veel schade op. (Foto's: Nick van der Toorn)

V452bJ.JPG

fY5MrF.JPG

cuVix4.JPG

In de Deimanstraat in Den Haag viel een grote boom om en kwam op een geparkeerde auto terecht. Tijdens het omvallen is ook de ruit van een woning beschadigd. (Foto's: Dean de Bood)

YKpdyZ.jpeg

6sOl2f.jpeg

LsdsCi.jpeg

VvnOmN.jpeg

M38CLa.jpeg

3NvrDY.jpeg

Meer geluk hadden de eigenaren van twee geparkeerde auto's op de Brouwersgracht in Den Haag; een boom viel om precies tussen beide auto's in. (Foto's: Dean de Bood)

hmUGce.jpeg

A3dLiE.jpeg

jAfVgk.jpeg

Op de Segbroeklaan in Den Haag brak een boom af en viel op de rijbaan. Brandweerlieden hebben de boom verwijderd. (Foto's: Nick van der Toorn)

te1k22.JPG

4tWJ2w.JPG

L44EXY.JPG

5r8bez.JPG

In de Hasebroekstraat in Den Haag is een boom omgewaaid. Ook dit ging niet zonder  schade. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd. (Foto's: Calvin de Kleijn)

4JMPdL.jpeg

n2U7Mc.jpeg

tByM7l.jpeg

In de Queridostraat in Voorburg viel deze dikke boom om. Gelukkig werd de gevel van een woning gemist. (Foto's: Nick van der Toorn)

kx42nA.JPG

C5h4Nx.JPG

Op het Isabellaland in Den Haag viel ook een boom om. (Foto: Izabela)

36Hstb.jpeg

Op de Pomonalaan in Den Haag is een dikke boom omgewaaid. Enkele geparkeerde auto's liepen daardoor schade op. (Foto's: Dionne van Dongen)

K5J6u6.jpeg

0HKAqe.jpeg

dqsXIO.jpeg

MXKtwN.jpeg

dtSIB3.jpeg

Bij het winkelcentrum aan De Stede in Den Haag is deze boom omgewaaid. (Foto: Seren)

YWj99l.jpeg

Op de Spieringsloot in Zoetermeer is een deel van een boom tegen een woning gevallen. De brandweer is de boom aan het verwijderen. (Foto's: Roy Wolters)

sdpRGW.JPG

HsRy9C.JPG

bxlkhX.JPG

ErAfEZ.JPG

EZ503B.JPG

GFvJmj.JPG

lEdeTW.JPG

gqfSya.JPG

In de Leggelostraat in Den Haag viel deze flinke boom om. (Foto: Azi)

rmOGW8.jpeg

Ook een geparkeerd busje van een schoonmaakbedrijf aan het Denenburg in Den Haag viel ten prooi aan een omvallende boom. (Foto's: Maarten van der Meer)

lpzqKn.jpeg

0nZJuk.jpeg

2Ozw2l.jpeg

qObfED.jpeg

YSspPj.jpeg

In de Molenaarstraat in Den Haag is een forse boom omgewaaid en tegen de schuur van een woning terecht gekomen. Een gespecialiseerd bedrijf is bezig de boom te verwijderen.

wQPwFa.jpeg

MHUEWn.jpeg

kzI8o5.jpeg

Op het Pijpkruid in Naaldwijk is een boom die aan het water stond omgevallen en aan de overkant tegen een gevel terecht gekomen. Brandweermensen gaan de boom verwijderen. (Foto's: Lucien de Vries)

dO1kQv.jpeg

4Qe7sw.jpeg

MfNnYu.jpeg