Bedrijfsbus geëxplodeerd in de Hoogaarsstraat | Regio15.nl
DutchEnglish

Bedrijfsbus geëxplodeerd in de Hoogaarsstraat

Den Haag - In de Hoogaarsstraat is vanmorgen een bedrijfsbus geëxplodeerd.


Door nog onbekende oorzaak is vanmorgen rond 11:00 (iets in) een geparkeerde bedrijfsbus ontploft. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn gealarmeerd en met veel eenheden ter plaatse. 

Rond 11:30 hebben de hulpdiensten voor onderlinge afstemming Grip1 afgekondigd.  Ook heeft de brandweer opgeschaald naar 'middel hulpverlening'. 

Bij een aantal woningen is schade ontstaan na de explosie, mogelijk zijn meerdere woningen hierdoor (tijdelijk) onbewoonbaar geraakt.

Volgens de laatste berichten zijn twee personen verzorgd in de ambulance. Eén van hen is vervoerd naar het ziekenhuis.

Getuigen spreken over een gasfles die ontploft zou zijn in de bus, maar dat kon nog niet worden bevestigd. Er wordt onderzoek gedaan naar de ontploffing; dit onderzoek zal een groot deel van de dag in beslag nemen. Er zal ook onderzocht worden of de explosie de omliggende woningen ontzet heeft. De kruising Hoogaarsstraat/Korbootstraat is afgezet met zwarte schermen. Zolang het onderzoek loopt mogen de bewoners in de directe omgeving nog niet naar hun huizen terug.

Update 13:00: uit videobeelden die op social media circuleren blijkt dat de bestuurder van de bestelbus 'gewoon' op eigen kracht uit de bus is gekomen, en aanspreekbaar is. Hij heeft dus blijkbaar heel veel geluk gehad.

Update 14:00: Op dit moment is het onderzoek van de politie nog bezig. Na afronding van dit onderzoek wordt gekeken naar de mogelijke terugkeer van de bewoners van de ontruimde woningen. In totaal hebben ruim 20 woningen schade opgelopen bij de ontploffing. Het gaat veelal om glasschade, bij enkele woningen wordt ook onderzoek gedaan naar eventuele schade in de constructie. De tijdelijke opvang voor de bewoners is geregeld.

Update 17:00: Het onderzoek van de politie ter plaatse is afgerond evenals het onderzoek naar de verdere schade aan de woningen. De woningen zijn veilig verklaard, wat betekent dat de bewoners in de loop van de avond weer kunnen terugkeren naar hun woning. Wel hebben ruim twintig woningen (glas)schade opgelopen bij de ontploffing. Momenteel wordt hard gewerkt om de omgeving schoon te maken en de woningen klaar voor de terugkeer van de bewoners. De gemeente en Stichting Salvage staan de bewoners bij.

Foto's en video: Rene Hendriks, Dean de Bood en Ingezonden via WhatsApp

KNTn1L.jpg

CXHwUg.jpg


C55g0A.jpg

PJSirD.jpg

WXkIA5.JPG

dtq0tN.JPG

nm66w5.JPG

3aarD0.JPG

snOit0.JPG

lW97Jz.JPG

R8y5Dm.JPG

mlgdCl.JPG

3QvleA.JPG

CCAh1H.JPG

rYTpON.JPG

TRuO85.JPG

97Nspt.JPG

H2RE1e.JPG

xAjKRC.JPG

jYxlhn.jpg

sksg2F.JPG

fnbjpJ.jpg

iAcvSM.jpg

KMQrBl.jpg

DalLb3.jpg

sPuv3a.jpg

neEABw.jpg

38W0pl.jpg

75bUNW.jpg

U2yk1T.jpg

c8cpYH.jpg