Jongen (14) overleden door koolmonoxidevergiftiging in portiekwoning Melis Stokelaan | Regio15.nl
DutchEnglish

Jongen (14) overleden door koolmonoxidevergiftiging in portiekwoning Melis Stokelaan

Den Haag - Hulpdiensten zijn zaterdagmiddag massaal ter plaatse op de Melis Stokelaan vanwege een melding van koolmonoxide in een woning. 


Personeel van de ambulancedienst kwam voor een melding naar een portiekwoning. Toen de koolmonoxidemelder die zij op de kleding dragen af ging, schakelden zij de brandweer in. 

De brandweer kwam ter plaatse en schaalde omstreeks 14:30 uur op naar 'middel hulpverlening' . Er zijn veel voertuigen en mankracht ingezet. 

Behalve drie ambulances is ook een traumahelikopter met het traumateam uit Rotterdam ingezet. Volgens een woordvoerder van de brandweer zouden er zeven personen, waaronder vijf politieagenten, naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

Tientallen woningen werden gecontroleerd door de brandweer. In drie woningen werd daadwerkelijk koolmonoxide aangetroffen. Twee van de drie ontruimde woningen worden naar verwachting vanmiddag vrijgegeven. De derde woning blijft Plaats Delict (PD) en daar zal de politie nader onderzoek verrichten. 

De omgeving is afgezet door de politie en het verkeer op de Melis Stokelaan is ter hoogte van het adres afgesloten. 

Update 18:00: Een 14-jarige jongen is in het ziekenhuis aan de koolmonoxidevergiftiging overleden. Zeven personen, waaronder vijf politieagenten, moesten naar het ziekenhuis. De andere bewoner ligt nog in het ziekenhuis. De politieagenten maken het naar omstandigheden goed en konden hun dienst hervatten. Volgens buurtbewoners zou er recent nog onderhoud zijn gepleegd aan de Cv-ketels in de huurwoningen van het portiek. 

Koolmonoxide

Koolmonoxide (CO) staat bekend als 'sluipmoordenaar'. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. De brandweer adviseert dan ook een goed werkende koolmonoxide melder in huis op te hangen. 

Video en Foto's: Daan van den Ende

WHBy7j.JPG

pSr1vZ.JPG

j3Xssa.JPG

Res80C.JPG

OLxdK4.JPG

b1zgBx.JPG

v203Pr.JPG

twvpPv.JPG

B3bSLk.JPG

h5hRJP.jpg

IHBNeH.JPG