Storm Franklin doet het nog even dunnetjes over... | Regio15.nl

Storm Franklin doet het nog even dunnetjes over...

Haaglanden - Na stormen 'Dudley' en 'Eunice' is het vandaag de beurt aan storm 'Franklin' om zich te doen gelden.


Het KNMI kondigt 'code oranje' af voor de kustprovincies. Er worden zeer zware windstoten verwacht van 100-120 km/u.

Omdat het overdag al flink waait heeft de brandweer het al druk met allerlei diverse storm meldingen.

Wij doen waar nodig verslag van de storm gerelateerde incidenten en de daarmee verband houdende inzet van de hulpdiensten. Dit item wordt daartoe steeds aangevuld met het laatste bericht bovenaan.

Verzoek van de hulpdiensten: alleen bellen met 112 als er daadwerkelijk sprake is van een levensgevaarlijke situatie. Dus bijvoorbeeld niet voor een boom die in een tuin ligt of in het water. Of wat kleinere takken op de weg.

Delft - Op de Mozartlaan is door de harde wind een aanhanger van zijn plaats afgewaaid en in het water terecht gekomen. (Foto's: Nick van Mourik)

9Hc2ZC.jpg

s8HT55.jpg

hg74GE.jpg

Den Haag/Voorburg - Het scheepvaart in de Vliet tussen Leidschendam/Voorburg en Rijswijk is voorlopig gestremd vanwege een forse boom die is omgevallen in het water t.h.v. de Hofwijckstraat Voorburg en de Westvlietweg/Winkelhaak in Den Haag.

Een tweede boom is vlak langs het water omgevallen richting een naastgelegen tuin van een woning. De brandweer is ter plaatse geweest, maar laat de bomen voor nu liggen. Zij informeren de gemeente en/of de provincie om de bomen te (laten) verwijderen. (Video en foto's: Sander Paardekooper en Danny Botman)

TrTN3i.JPG

L2PXHr.JPG

7M0E42.JPG

QPjCD3.JPG

4erq9W.JPG

Den Haag - De brandweer heeft bij een pand aan de Calandkade een deel van de gevelbeplating verwijderd, omdat deze los hing en elk moment van de muur kon vallen. (Foto's: Danny Botman)

ck4ARy.JPG

1l3Zqg.JPG

35gMEW.JPG

Rijswijk - Op het Cymbaalstraat in Rijswijk stond een boom schreef en deze dreigde op een huis te vallen. Een groenbedrijf heeft de boom in opdracht van de hulpdiensten met groot materieel veilig verwijderd. (Foto's: Daan van den Ende)

LfUyVk.JPG

4P2dst.JPG

Se20Sq.JPG

LbmLqB.JPG

pX7ueW.JPG

IxjXss.JPG

y2Kg4s.jpg

Wassenaar - Op de Windlustweg was bij een woning door de harde wind een stuk lood van de dakrand losgeraakt en dreigde naar beneden te vallen. Brandweermensen hebben het losse deel vanuit de hoogwerker verwijderd. (Foto's: Herman van der Woude)

MG6izr.JPG

gCkTBt.JPG

sXwpQS.JPG

er6WTL.JPG

OCatT9.JPG

Den Haag - Op de Kornalijnhorst is bij een flatgebouw een boom omgevallen. Een andere boom dreigt om te vallen op een aantal garageboxen. Brandweermannen zijn druk bezig met het opruimen van de omgevallen boom, terwijl met de hoogwerker een aantal grote takken worden afgezaagd van de boom die dreigt om te vallen. Een hulpverleningsvoertuig van de brandweer is opgeroepen, deze gaat de bijna omvallende boom omtrekken. (Video en foto's: Sander Paardekooper en Danny Botman)

AKA4Fn.JPG

ysfvWE.JPG

ZUoCR5.JPG

E3nFPV.JPG

Den Haag - In de 2e Messtraat is iets op het dak van een woning losgeraakt. De brandweer is met een hoogwerker naar boven gegaan om de gevaarlijke hangende gedeelte los te zagen. (Foto's: Nick van Mourik)

s3iR1u.jpg

MLnR8g.jpg

SHmpua.jpg

LHLKAo.jpg

Wateringen - Bij de hervormde kerk aan het Plein in Wateringen raakte zondagmiddag enkele dakpannen los. De brandweer heeft de losse dakpannen verwijderd. (Foto's: Tim de Kleijn)

S1NWie.jpg

qodKJx.jpg

mbbs5Q.jpg

Haaglanden - De GGD heeft besloten om de vaccinatie- en testlocaties vroegtijdig te sluiten vanwege de storm Franklin. Om 15:00 uur waren alle vestigingen gesloten. (Foto's: Donny Kooistra)

xuTrQn.JPG

d1JihJ.JPG

5tbt68.JPG

ioNAE7.jpg

Voorburg - Bij een appartementencomplex aan de Elzendreef kwamen ramen naar beneden. De brandweer heeft de situatie veiliggesteld. Niemand raakte gewond. (Foto's: Donny Kooistra)

2aUAVL.JPG

cuakxz.JPG

LDMkZu.JPG

q9SsiA.JPG

IqfSLQ.JPG

Wateringen - Aan de Bovendijk waren tijdens een de eerdere stormen van afgelopen week al 16 zonnepanelen naar beneden gevallen door de harde wind. Zondagmiddag zorgden de overige 4 zonnepanelen die nog op het dak lagen voor een onveilige situatie. De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker de laatste 4 zonnepanelen naar beneden gehaald. (Foto's: Tim de Kleijn en Mike Hogeveen)

tvACPc.JPG

RPb9J3.JPG

9bQ70X.JPG

SaUVZp.JPG

3RsMMO.JPG

CB3pbB.jpg

UV4lfr.jpg

Wateringen - Het Hofpark in Wateringen is zondag op last van de brandweer afgesloten omdat enkele grote bomen dreigen om te vallen.Eerder deze zondag was in de omgeving van kinderboerderij De Waterster al een grote boom omgevallen. (Foto's: Tim de Kleijn)

jKC6Il.jpg

MHApgG.jpg

YooG3z.jpg

Wassenaar - Op de afrit Zijdeweg van de N44 dreigde een deel van de verkeerslichtinstallatie naar beneden te vallen. De brandweer is ter plaatse geweest. (Foto's: Herman van der Woude)

dt3tIi.JPG

GOFBiK.JPG

4wn4ng.JPG