Het is de kortste route, en de accu is bijna leeg | Regio15.nl

Het is de kortste route, en de accu is bijna leeg

Leidschendam - Een man in een scootmobiel had boodschappen gedaan, en wilde voor een gezellig avondje naar oma in Leidschendam toe.


Met o.a. een flesje wijn in het mandje van de scootmobiel was hij op weg, van Den Haag Leidschenveen richting Leidschendam.

Een aantal weggebruikers zagen hem richting de Vliettunnel (de 'lange tunnel') van de N14 rijden en besloten in te grijpen voordat hij erin zou rijden. O.a. twee bestuurders van motorscooters dwongen de man tot stoppen. Intussen werd de politie gewaarschuwd, die 1 rijstrook 'stad in' afkruisde en een politieauto stuurde.

Later verklaarde de scootmobiel bestuurder dit van plan te zijn geweest omdat de accu van de scootmobiel leeg begon te raken. Om te voorkomen dat hij stil zou vallen, leek het hem een goed idee om de kortst mogelijke weg naar zijn oma toe te rijden. En door de tunnel was niet gevaarlijk, want "hij kon zijn gevarenlichtjes aanzetten, en een beetje rechts houden".

Als alternatief werd zijn scootmobiel nu op een berger gezet, en mocht hij voorin meerijden. De politie heeft de man opgedragen nooit meer zo iets gevaarlijks te doen, maar heeft verder geen bekeuring uitgeschreven. De berger heeft hem alsnog even bij oma voor de deur afgezet, waarna het flesje wijn alsnog open kon.

Foto's: Rene Hendriks

flp2m0.jpg

UjqrYi.jpg

mg2Fnr.jpg

vPZJOu.jpg

veAQeP.jpg

lRvnOl.jpg

q5zmAG.jpg

eVC1DQ.jpg