Busje dreigt water in te glijden | Regio15.nl

Busje dreigt water in te glijden

th-image5Pijnacker - Dat het leven niet altijd over rozen gaat, ondervonden een aantal Duitsers dinsdagavond op een scoutingterrein in het Bieslandse Bos. De brandweer moest uiteindelijk ter plaatse komen om de vervelende situatie op te lossen.

Door nog onbekende oorzaak was hun busje in de walkant terecht gekomen en deze dreigde vervolgens het water in te glijden. Hoewel alle personen tijdig het voertuig konden verlaten, was men er toch veel aan gelegen om te voorkomen dat dit daadwerkelijk zou gaan gebeuren. Daartoe werd de hulp van de brandweer ingeroepen.

Aanvankelijk rukte de tankautospuit van de brandweer Pijnacker-Nootdorp uit naar het Bieslandse Bos. Echter, al gauw moest men constateren dat het voertuig met een lier vlotgetrokken moest worden. Hierop is het hulpverleningsvoertuig van de kazerne Delft gealarmeerd en ter plaatse gekomen.

Na het in stelling brengen van het hulpverleningsvoertuig en het aankoppelen van de lier, kon het busje van de ondergang gered worden en werd het naar een veiligere plek gesleept.

Of er schade is ontstaan aan het busje, is helaas niet bekend. Feit blijft in elkaar geval wel dat dit (mogelijke) scountingavontuur nog lang in het geheugen van onze Oosterburen gegrift zal staan.

Foto's: Chavez van Leeuwen, Jonathan de Bruin

image9

w-bb1

image8

image7

image6

image5

image4

image3

image2

image1