Gas- en waterleiding geraakt | Regio15.nl

Gas- en waterleiding geraakt

t-img_0517Nootdorp - Op de Sportparkweg in Nootdorp heeft zich vanmorgen enige tijd een fors gaslek voorgedaan. De lekkage ontstond door het lostrekken van de leiding tijdens graafwerkzaamheden.

Zo rond 10.45 uur werd personeel van de brandweerkazernes Den Haag-Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Sportparkweg. Hierop rukte een tankautospuit, een hulpverleningsvoertuig en de Officier van Dienst uit naar plaats incident.

Ter plaatse bleek het te gaan om een lekkage van de hoofdgasleiding. Aangezien er veel gas uit het lek stroomde en het gas in de wijde omtrek te ruiken was, werd door middel van een straalwaterkanon een watergordijn gemaakt om het gas neer te slaan.

Tevens bleek ook de waterleiding te zijn geraakt. Normaliter een ongewenste situatie, echter in dit geval was het een 'prettige' bijkomstigheid nu een deel van het vrijkomende gas zich kon vermengen met het eveneens uitstromende water.

De brandweer schaalde op naar 'middelhulpverlening', omdat de komst van een tweede tankautospuit gewenst was. Hierop kwam de tankautospuit van kazerne Pijnacker-Nootdorp ter plaatse.

Uit voorzorg werd een blok van vier eengezinswoningen ontruimd, aangezien deze benedenwinds van het uitstromende gas lagen. Andere huizen in de buurt, alsmede de naastgelegen basisschool 'St. Jozef', werden verzocht ramen en deuren te sluiten. Eén uitgang van de basisschool kon niet meer gebruikt worden, maar van ontruiming van de school was geen sprake.

Even voor 12.00 uur was de gasleiding beiderzijds afgesloten en was het gevaar geweken. De waterleiding is inmiddels ook afgesloten. De omliggende woningen worden nog op de aanwezigheid van resten van het gas gecontroleerd en indien nodig geventlieerd. Beide leidingen zullen spoedig gerepareerd gaan worden.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Foto's: Joldert de Vries en Chavez van Leeuwen

w-img_0515

w-img_0517

w-img_0518

w-img_0519

w-dsc_0012

w-dsc_0019

w-dsc_0023

w-img_0520