Drie zwemmers uit zee gered bij het Zuiderstrand; nog één zwemmer vermist | Regio15.nl

Drie zwemmers uit zee gered bij het Zuiderstrand; nog één zwemmer vermist

Scheveningen - Zondagavond kwamen meerdere mensen in de problemen in de zee nabij het Zuiderstrand op Scheveningen, ter hoogte van het zuidelijk havenhoofd.


Rond 20:27 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident waarbij vier personen betrokken waren. Drie personen zijn uit de zee gered en vervoerd naar het ziekenhuis. 

De situatie werd snel ernstiger toen bleek dat vijf ambulances en een traumahelikopter noodzakelijk waren. Ook was een SAR-helikopter vanuit Zeeland onderweg naar het incident. Een politiehelikopter cirkelde boven het gebied om ondersteuning te bieden bij de zoekactie en om overzicht te houden.

De hulpdiensten zetten alles op alles om de vierde zwemmer zo snel mogelijk te vinden. Daarbij speelt ook mee dat het inmiddels al snel donker wordt.

Omstreeks 22:05 uur hebben de hulpdiensten besloten om de grote zoekactie te staken. De vermiste vierde persoon, volgens omstanders een meisje, is helaas niet meer aangetroffen. 

Beeld: Daan van den Ende en Rick

Tekst gaat door onder de serie foto's.

0YR6f4.jpg

DxsQsR.jpg

NdloH8.JPG

OE9JpD.JPG

FxDSXB.JPG

dthgOP.JPG

GB1Y7w.JPG

GrgSj1.JPG

MBFsCC.JPG

0jAWpz.JPG

hzvjtP.JPG

B9hFZq.JPG

M6Zrqw.JPG

MiFwcf.JPG

AM2Owu.JPG

zLKNtq.JPG

cOYnam.JPG

PxKnPF.JPG

vRBlND.JPG

u6MUJV.JPG

M6Vs9V.JPG

G7A14R.JPG

wvEk7K.JPG

fdSAt0.JPG

1Nqxi8.JPG

WoVSlh.JPG

blRbgi.JPG

Ibnfjc.JPG

ndGOAP.JPG

SpgHxZ.jpg

tVqd3j.jpg

9v4sXP.JPG

0lyjdl.jpg

SpgHxZ.jpg

CHad53.JPG

wGLEou.JPG

Maandag 26 augustus: Leden van het arrestatieteam zijn in samenwerking met de Reddingsbrigade, KNRM en brandweer aan het zoeken naar de vermiste 19-jarige zwemmer, nabij de blokken van het zuidelijk havenhoofd.

2fgaxv.jpg

Cv56lx.jpg

5Wwlu7.jpg

kFn4dF.jpg

PYntzQ.jpg