Ik had nog zo gezegd.....geen bommetje! | Regio15.nl

Ik had nog zo gezegd.....geen bommetje!

th-jfa_153Delfgauw - Nee, dit wordt geen diepgravende reportage over het werk van de Explosieven Opruimingsdienst.


Maar dit is het verhaal van koe Gretha 2, die op een zeer warme zomerdag besluit om de verkoeling te zoeken in een sloot langs haar weiland bij de Zuideindseweg.

Uiteraard wordt alle koeien van de wereld veel verkoeling toegewenst bij deze hitte, maar er is slechts één probleempje: het water in dat is niet zo'n probleem, het water uit daarentegen is telkens weer een hele klus. Zo ook vanmiddag rond één uur, toen Gretha 2 besloot haar zwemkunsten te vertonen.

Zoals zo vaak mocht ook dit keer de brandweer te hulp komen en deze keer waren het de brandweermensen van Pijnacker-Nootdorp die de klos waren en zich in hun warme pakken mochten hijsen om in de bloedhitte aan een koe te trekken. Want zo gemakkelijk als een scooter uit het water halen zal het bij een koe niet gaan. Dat bleek ook, want de beproefde methode met touwen, slangen en (alleen) spierkracht werkte niet gelijk. Pas toen de hulpvaardige boerin haar trekker in de strijd wierp, was het leed voor Gretha 2 snel geleden.

En toen waren het de brandweermensen die verkoeling nodig hadden. Of zij het voorbeeld van Gretha 2 gevolgd hebben, dat vertelt het verhaal niet...

w-jfa140

w-jfa_148

w-jfa_156

w-jfa_167

w-jfa_186