Paard in de problemen | Regio15.nl

Paard in de problemen

th-dsc_4986-2Wassenaar - Een paard zat vanmorgen behoorlijk in de problemen aan de Ruigelaan. Door onbekende oorzaak was het paard in een aldaar gelegen moddersloot beland.


In eerste instantie hebben een aantal mensen geprobeerd het dier uit zijn benarde positie te bevrijden. Hiertoe was in elk geval één persoon het water ingegaan, maar helaas zonder succes. Want alle edelmoedige pogingen van het paard en de omstanders ten spijt, gelukte het niet om het paard op het droge te krijgen. Integendeel; de zuigende werking van de modder zorgde ervoor dat het paard bij elke poging verder wegzakte en zich totaal uitputte.

Hierop werd de hulp van de brandweer ingeroepen en is de Wassenaarse brandweer ter plaatse gekomen met de tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig. Twee brandweermannen zijn het water ingegaan om diverse banden onder het paard door te schuiven. Voor hun eigen veiligheid werd dit met behulp van een speciaal stuk gereedschap uitgevoerd.

Na het bevestigen van diverse lijnen en banden konden de brandweermensen tezamen met omstanders en politieagenten het paard op het droge trekken. De eigenaresse van het paard heeft zich hierna over het paard ontfermd. Het paard heeft aan zijn avontuur enkel wat butsen, schrammen en zwellinkjes overgehouden, maar verkeerd verder in goede gezondheid.

Foto's: Pascal de Haas

w-dsc_4945-2

w-dsc_4948-2

w-dsc_4959-2

w-dsc_4968-2

w-dsc_4979-2

w-dsc_4984-2

w-dsc_4986-2

w-dsc_4991-2

w-dsc_4994-2