Gaslekkage in parkeergarage aan de Laan | Regio15.nl

Gaslekkage in parkeergarage aan de Laan

th-17aDen Haag - In een parkeergarage van Q-park aan de Laan is rond vijf over twee vanmiddag ten gevolge van werkzaamheden een gaslekkage ontstaan.


Een aannemer was in de kelder van de garage met een klus bezig en raakte met het boren een gasleiding. Dit had tot gevolg dat niet alleen de parkeergarage, maar ook een naast gelegen gezondheidscentrum zich vulde met gas.

De brandweer werd gealarmeerd en deze kwam dan ook met een aantal voertuigen ter plaatse. Naast een tankautospuit en een redvoertuig kwamen ook een hulpverleningsvoertuig en de Officier van Dienst ter plaatse. De eveneens gealarmeerde politie besloot om de Jan Hendrikstraat, de Laan en een deel van de Grote Markt voor het publiek af te sluiten. Tevens werden een aantal panden uit voorzorg ontruimd door de politie.

De brandweer heeft uit voorzorg een straal hoge druk klaargelegd en heeft continu metingen verricht om de concentratie gas in de gaten te houden. 'Joulz', onderdeel van netbeheerder 'Eneco', heeft in het troittor van de Laan een gat gegraven, ten einde de gasleiding af te kunnen sluiten.

De wegafsluiting van de Jan Hendrikstraat, de Laan en een deel van de Grote Markt heeft uiteindelijk zo'n anderhalf uur geduurd.

Foto's: Erwin van der Lem

01a

02a

08a

03a

04a

11a

17a