Bewoners op straat door gaslek | Regio15.nl

Bewoners op straat door gaslek

img_7735thumbDen Haag – Bewoners van een portiekflat aan de Chopinstraat hebben vanavond enige tijd op straat gestaan.

Even na half zeven kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen dat er gas werd geroken in het portiek. Hierop zijn de hulpdiensten met het nodige materieel ter plaatse gegaan.

De brandweer kwam ter plaatse met een tankautospuit, een redvoertuig en de Officier van Dienst. Daarnaast kwamen diverse politie eenheden ter plaatse. Ook werd uit voorzorg een ambulance ter plaatse gestuurd; deze heeft twee mensen vervoerd naar het ziekenhuis. Bij aankomst van de brandweer had de politie inmiddels het gehele portiek ontruimd. Omdat relatief veel bewoners slecht ter been waren, kostte dat enige tijd.

Uit nader onderzoek van de brandweer bleek dat er daadwerkelijk gas was vrijgekomen in een woning in het portiek. Uit voorzorg heeft de brandweer daarom diverse stralen hoge en lage druk afgelegd. Na enige tijd is het gas in de betreffende woning afgesloten en heeft de brandweer alle woningen in het portiek geventileerd. Hierna zijn alle woningen nogmaals nagemeten of de concentratie gas verdwenen was. Toen dit het geval bleek konden de meeste bewoners weer terug naar hun woning.

De politie is ter plaatse gebleven omdat bij een aantal woningen, waarvan de bewoners niet thuis waren, de deur was geforceerd. Nadat deze woningen afgedicht waren, zijn ook de laatste hulpdiensten vertrokken.

Foto’s: Tim de Kleyn en Marco

dsc_6259

img_7734

img_7751

img_7757

img_7763

dsc_6273