Vrachtwagen lekt diesel na aanrijding | Regio15.nl

Vrachtwagen lekt diesel na aanrijding

img_1133tnLeidschendam - Aardig wat mensen hebben zich vrijdagavond ingespannen om schade aan het milieu te voorkomen op de Veursestraatweg.

De chauffeur van een vrachtwagen met oplegger was aan het einde van de middag betrokken bij een aanrijding bij de sluisjes in Leidschendam. Hij had dat echter niet gemerkt, reed verder  en trok een dieselspoor over de weg. Eerst op de Veursestraatweg ontdekte de bestuurder dat er iets mis was met zijn voertuig en hij stopte op de invoegstrook ter hoogte van de Parnashofweg. Hier werd hem pas duidelijk dat er een groot lek zat in de dieseltank.

De politie, welke inmiddels ter plaatse was, riep de hulp in van de brandweer. Deze stuurde de tankautospuit van kazerne Leidschendam-Voorburg ter plaatse om te assisteren bij de diesellekkage. Daarnaast werd ook een berger, alsmede Ecoloss, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het voorkomen van milieuschade, ter plaatse gevraagd. Ecoloss heeft o.a. het dieselspoor opgeruimd, dat enkele kilometers lang door Leidschendam liep.

De dieseltank werd met behulp van een externe pomp leeggepompt in een aantal vaten. Gezien de behoorlijke hoeveelheid diesel moesten er zelfs stapelbakken aan te pas komen om de diesel in op te vangen. Later in de avond is nog een vrachtwagen van kazerne Loosduinen opgeroepen om ter plaatse te assisteren, maar deze inzet bleek bij nader inzien niet nodig. De vrachtwagen is door de berger afgevoerd en de onfortuinlijke chauffeur kon met de berger meerijden.

Foto's: Ron Pietersen

img_1121_sm_c

img_1129_sm_c

img_1131_sm_c

img_1134_sm_c