Eerste inzet nieuwe hoogwerker Scheveningen | Regio15.nl

Eerste inzet nieuwe hoogwerker Scheveningen

th-03aDen Haag - De brandweerlieden van kazerne Scheveningen rukten rond kwart over tien met prio 1 uit naar de Van Brederodestraat om ambulancepersoneel te helpen bij het horizontaal naar beneden brengen van een patiënt.



Nu is dat - met alle respect voor de patiënt uiteraard - niet zo heel erg bijzonder, ware het niet dat deze inzet de eerste uitruk betrof van de nieuwe hoogwerker van kazerne Scheveningen, de 15-7150.

Hoewel het personeel van kazerne Scheveningen in de periode hieraan voorafgaand uiteraard veel geoefend had met het nieuwe voertuig, kan met deze uitruk toch over een soort van vuurdoop gesproken worden. Alhoewel van vuur in dit geval in letterlijke zin uiteraard geen sprake was. Niet in het minst omdat kazerne Scheveningen voorheen immer was uitgerust met een autoladder in plaats van een hoogwerker.

De bemanning vond het zelf een geslaagde inzet, waarvan er in te toekomst nog velen zullen volgen met dit voertuig. Van dit type hoogwerker zijn er ten behoeve van de Haagse kazernes vier aangeschaft. Die van Scheveningen is dus als eerste in de uitruk gegaan. Hierna volgen achtereenvolgens de kazernes Loosduinen (15-7750), Laak (15-7650) en als laatste Centrum (15-7850).

Foto's: Erwin van der Lem

we-03a

we-14a

we-19a

we-20a

we-29a

we-36a