Illegale bewoners veroorzaken gaslekkage | Regio15.nl

Illegale bewoners veroorzaken gaslekkage

20110207-maasstraatt-SanBar_IMG_7318Den Haag - Illegale bewoners veroorzaakten vanavond in de Maasstraat een gaslekkage in één van de sloopwoningen.


De politie werd vanavond rond 20.30 uur door omwonenden gealarmeerd, omdat er gas geroken werd bij één van de sloopwoningen. Ter plaatse werden door de politie drie personen aangehouden voor het illegaal bewonen van één van de sloopwoningen. Het gaat mogelijk om Oost-Europese arbeiders.

De brandweer kwam ter plaatse vanwege de gaslucht en trof in één van de sloopwoningen een gasleiding aan, welke mogelijk door koperdiefstal beschadigd was. De brandweer heeft de gasleiding weer kunnen dichten en na een aantal metingen in het pand zijn zij weer vertrokken.

Vanwege de koperdiefstal en de illegale bewoning van de slooppanden is de politie een aantal panden binnengegaan, om daar onder andere de gasleidingen te controleren.

Rond 21.45 uur werden opnieuw meerdere brandweervoertuigen naar de Maasstraat gestuurd. De afgesloten leiding bleek gesprongen te zijn. De brandweer is met twee tankautospuiten, een hoogwerker en een hulpverleningsvoertuig ter plaatse gekomen en heeft met man en macht geprobeerd het lek te dichten. Mede vanwege de ontruiming van de nog bewoonde panden is er opgeschaald naar 'middelhulpverlening'. Ongeveer 25 personen moesten tijdelijk hun huis uit.

In verband met het lek waren onder andere de Lekstraat, de Maasstraat, de IJsselstraat en zelfs de Koningstunnel afgesloten voor het verkeer. Ook tramlijn 17 was gestremd en reed een omleidingsroute. Joulz, het infrabedrijf van Eneco, is ter plaatse gekomen om de gasleiding af te sluiten. Rond 22.50 uur was de betreffende gasleiding voor de woning opgegraven en kon deze worden afgesloten. De brandweer heeft op dat moment teruggeschaald naar 'kleine hulpverlening' en is begonnen met het ventileren van de woningen. Na diverse metingen verricht te hebben, kon ook de brandweer opruimen en vertrekken.

Rond 23.10 uur is de Lekstraat weer opengesteld voor het tram- en overige verkeer, gevolgd door de Koningstunnel en de overige omliggende straten.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_5128

w-SanBar_IMG_5131

w-SanBar_IMG_5140

w-SanBar_IMG_5143

w-SanBar_IMG_5149

w-SanBar_IMG_5153

w-SanBar_IMG_7291

w-SanBar_IMG_7293

w-SanBar_IMG_7295

w-SanBar_IMG_7305

w-SanBar_IMG_7309

w-SanBar_IMG_7315

w-SanBar_IMG_5202

w-SanBar_IMG_5207

w-SanBar_IMG_7318

w-SanBar_IMG_7325