Bewoners geëvacueerd vanwege vreemde lucht | Regio15.nl

Bewoners geëvacueerd vanwege vreemde lucht

img_7023_banner

IMG_1923_-_thumbNootdorp - De brandweer heeft een flat aan de Bartholomeuslaan/Woensdrechthof moeten ontruimen vanwege een vreemde lucht.


Rond half 5 werd de brandweer door bewoners van de flat gealarmeerd. Allen klaagden over irritatie aan de ademwegen: een prikkelend, benauwend gevoel. Na aankomst van de brandweer is gezocht naar de oorzaak van de vreemde lucht, maar tot op dit moment is deze nog niet gevonden.

Uit voorzorg is besloten om de bewoners van de flat te evacueren. In verband met de ontruiming van het flatgebouw hebben de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP1.

De brandweer is ter plaatse met een AGS (adviseur gevaarlijke stoffen). De politie heeft de omgeving van de flat afgegrendeld met behulp van het parate peleton ME. Vanuit de ambulancedienst zijn diverse officieren aanwezig.

Op verzoek van de bewoners heeft de brandweer ook enkele kleine huisdieren uit de woningen gehaald.

Omdat het mogelijk langer gaat duren voor de oorzaak van de klachten gevonden is, zal de gemeente Nootdorp aan de bewoners opvang aanbieden. Gezien de huidige temperaturen kunnen zij natuurlijk geen uren op straat blijven staan. De politie registreert wie zijn woning verlaten heeft en past zolang op de huissleutels, zodat er in de woningen gemeten kan worden zonder dat er voordeuren geforceerd hoeven te worden.

Update: Rond 20:00 uur werd het incident afgebouwd. Een oorzaak voor de klachten is niet gevonden.

Kijk hier voor het uitgebreide persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: René Hendriks

Foto's: René Hendriks en Ron Pietersen

w-IMG_1913

w-IMG_1918

w-img_7031_sm

IMG_1924

w-img_7035_sm

w-IMG_1936

w-img_7043_sm

w-IMG_1939