Gaslucht blijkt lekkende oldtimer | Regio15.nl

Gaslucht blijkt lekkende oldtimer

gaslucht-parelmoerhorstt-IMG_2514Den Haag - De brandweer is vanmorgen op de Parelmoerhorst enige tijd in de weer geweest vanwege een melding van gaslucht.


Rond 09.45 uur werd de brandweer gebeld met de melding dat er rond een flat aldaar een gaslucht hing. Hierop zijn eenheden van de kazernes Den Haag-Haagse Hout en Leidschendam-Voorburg ter plaatse gezonden. Ook de brandweerlieden roken een sterke gaslucht en hierop is besloten om twee portieken te ontruimen. Het energiebedrijf werd voorts op de hoogte gesteld, zodat een eventueel lek kon worden gedicht.

Na enig speur- en met name reukwerk werd geconstateerd dat de lucht afkomstig was uit één van de aldaar gelegen garageboxen. De eigenaar van de box was niet bereikbaar en daarom bleek alleen de 'gemeentesleutel' soelaas te kunnen bieden bij het openen ervan.

Nadat aldus toegang tot de garagebox was verkregen bleek dat er een oldtimer in stond gestald, die vloeistof lekte. De brandweer heeft de garagebox geventileerd en heeft voor de verdere afhandeling gezorgd. De bewoners van beide portieken konden hierop hun woningen weer betreden.

Foto's: Machiel Janssen

w-IMG_2479

w-IMG_2490

w-IMG_2497

w-IMG_2506

w-IMG_2515