Vrachtwagen tegen bovenleiding Laan van Nieuw Oost-Indië | Regio15.nl

Vrachtwagen tegen bovenleiding Laan van Nieuw Oost-Indië

20110426-laanvannoi

IMG_3037-thumbDen Haag - Een breuk in de bovenleiding van de tram op de Laan van Nieuw Oost-Indië, ter hoogte van station Laan van Nieuw Oost-Indië, zorgde vanmorgen voor de nodige overlast.


Rond kwart over tien werd de bovenleiding van de tram kapotgereden door een vrachtwagen, die voorbij het station zijn voertuig aan de kant heeft gezet. De draden van de bovenleiding hingen na de aanrijding gevaarlijk dicht boven de weg. Hierop werd onder andere de brandweer gealarmeerd, die met twee tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig met prio1 ter plaatse ging.

De politie had inmiddels de weg aldaar afgezet en de brandweer heeft vervolgens de spanning van de bovenleiding gehaald. Door de bovenleidingbreuk was HTM-tramlijn 2 enige tijd gestremd. Ook HTM-buslijn 23 is enige tijd gestemd geweest.

Overigens lijkt dit in alle opzichten een herhaling van de draadbreuk van exact een week geleden. Ook toen werd de bovenleiding beschadigd door een vrachtwagen.

Personeel van HTM-Infra is aan de slag gegaan met het repareren van de kapotte bovenleiding. Brandweerlieden verrichtten daarbij hand- en spandiensten.

Video: Shane Alders

Foto's: Machiel Janssen

IMG_3025

IMG_3026

IMG_3028

IMG_3029

IMG_3036

mjIMG_3037

IMG_3040