100 huishoudens zonder water door lekke hoofdleiding | Regio15.nl

100 huishoudens zonder water door lekke hoofdleiding

20110622-watert-SanBar-Water_IMG_3685Rijswijk - Woensdagavond om 19.50 uur werd de brandweer naar de kruising Burgemeester Elsenlaan/Van Ostadelaan gestuurd in verband met een melding van een wateroverlast.


Ter plaatse bleek op meerdere plaatsen water uit de straat te stromen. Ook stond de straat bol en bewoog het wegdek als een "springkussen" als er iemand overheen liep.

Vanwege een lek in de hoofdwaterleiding was het zand onder de stenen verzadigd met water. De brandweer vroeg met spoed Dunea ter plaatse en de politie kwam ter plaatse om de gehele kruising af te zetten.

Om het lek te dichten moest Dunea de waterleiding afsluiten. Door deze afsluiting werd het water van alle woningen op de Burgemeester Elsenlaan, vanaf het Hendrik Ravesteijnplein (inclusief de hoge woonflat) tot aan de Van Ostadelaan afgesloten.

Na enig graafwerk, waarbij Dunea een speciale zuigmachine gebruikte, had men rond 22.30 uur het lek gedicht. In delen werden toen de 100 afgesloten huishoudens weer aangesloten op het waternet. De gemeente is gevraagd om de straat te dichten en te controleren in hoeverre het water schade aan het wegdek heeft veroorzaakt.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Water_IMG_8942

Onderstaande foto: De straat stond bol en op meerdere plaatsen stroomde het water tussen de stenen door.

w-SanBar-Water_IMG_0800

w-SanBar-Water_IMG_3685

w-SanBar-Water_IMG_3697

w-SanBar-Water_IMG_3701

w-SanBar-Water_IMG_3722