Boom tegen gevel Goudenregenstraat | Regio15.nl

Boom tegen gevel Goudenregenstraat

goudenregenstraatth-IMG_2610Den Haag - De stormachtige wind en regen die onze regio vandaag teisterden, leverden de nodige overlast op en een zeer druke dag voor de hulpdiensten.



U hebt daarover elders kunnen lezen. Eén van de incidenten die daarbij met name opviel, was een boom die tegen de gevel van woningen aan de Goudenregenstraat viel. Nabij de kruising met de Segbroeklaan viel de boom even voor 18.00 uur half om en bleef vervolgens rusten op de dakgoot van de woningen aldaar.

Vanwege de gevaarzetting voor voorbijgangers werd als eerste de Goudenregenstraat afgesloten voor alle verkeer. Hierdoor was ook HTM-tramlijn 12 geruime tijd gestremd. Medewerkers van het Groenbedrijf Den Haag en de brandweer zijn vervolgens aan de slag gegaan om de boom zonder al teveel nevenschade naar beneden te krijgen.

Hiertoe zijn eerst een aantal grote takken afgezaagd. Vervolgens is de boom aan de voet doorgezaagd en, mede met behulp van de grote kraan van de brandweer, omlaag gebracht en vervolgens in kleinere stukken gezaagd. Al met al heeft dit ertoe geleid dat de Goudenregenstraat meer dan drie uur afgesloten is geweest.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen en Shane Alders

WRE-IMG_2579

WRE-IMG_2596

WRE-IMG_2599

WRE-IMG_2606

WRE-IMG_2620

WRE-IMG_2631

w-IMG_1371.GoudenregenJPG

w-IMG_1383.GoudenregenJPG

w-IMG_1412.GoudenregenJPG

w-IMG_1426.GoudenregenJPG

w-IMG_1429.GoudenregenJPG