Jongetje vast in rioolpijp; Dreft biedt oplossing | Regio15.nl

Jongetje vast in rioolpijp; Dreft biedt oplossing

20110902-Plein1957

t-DSC_4543Kwintsheul - Het oude kindergedicht 'Jantje zag eens pruimen hangen' kreeg vanmiddag een eigentijds vervolg in de versie 'Jongetje zag eens rioolpijpen liggen'.



Het gebeurde rond 16.30 uur op het Plein 1957. Aldaar is men bezig met het vernieuwen van de riolering.

Zo'n stapel rioolpijpen straalt op kinderen kennelijk een magische aantrekkingskracht uit, want een jongetje van een jaar of 10 besloot te spelen op, en als laatste in de rioolpijpen. En daar ging het mis.... de rioolpijp in ging dus nog wel, maar toen het jongetje er eenmaal uit wilde lukte dat met geen mogelijkheid en sloeg de paniek toe en kwamen de waterlanders.

Omstanders probeerden het jongetje uit zijn benarde positie te bevrijden, maar toen dat niet lukte werden de hulpdiensten gebeld. Deze kwamen met prio 1 in de vorm van de tankautospuit van Wateringen en de politie. Geluk voor het jongetje was dat een ambulancemedewerker die in de buurt woont zijn diensten aanbood en dat een andere ambulancemedewerker deel uit maakte van de bemanning van de tankautospuit. Met zoveel medische kennis aanwezig hoefde een ambulance niet ter plaatse te komen en werd het jongetje uiteindelijk bevrijd. Dit mede dankzij een paar theelepeltjes van een bekend afwasmiddel.

Het jongetje bleek geen verwondingen te hebben overgehouden aan zijn avontuur.

Foto's: Cees de Kleyn

w-DSC_4530

w-DSC_4531

w-DSC_4533

w-DSC_4535

w-DSC_4539

w-DSC_4543