Harde wind zorgt voor problemen in regio | Regio15.nl

Harde wind zorgt voor problemen in regio

storm

th-DSC_2520Haaglanden - De harde wind die al gedurende de hele dag over de regio waait, maar in de middag nog meer aangewakkerd is, bezorgt de hulpdiensten handenvol werk.



De wind, die rond 18.30 uur al zo rond de 8 Beaufort zat, zal de komende uren nog door blijven waaien.

De brandweer moet veelal uitrukken voor loswaaiende geveldelen, grote takken die afwaaien en/of gevaarlijk boven de weg hangen en bomen die omwaaien. Ook een aantal fietsers zijn door de wind omvergeblazen.

In dit item zullen foto's van diverse incidenten volgen, die verband houden met de harde wind.

Leidschendam - Aan de Graaf Engelbrechtlaan braken een aantal grote takken af en waaiden de weg op. De brandweer kwam ter plaatse en zaagde de takken in stukken. (Foto's: Lucien de Vries)

DSC_2520

DSC_2526

DSC_2529

Zoetermeer - Aan de Meidoornlaan kwam een zware tak van een treurwilg naar beneden. Ook hier werd de brandweer ter plaatse geroepen. Vanwege het feit dat de tak echter verder geen gevaar opleverde voor de omgeving, bleef de inzet van de brandweer beperkt tot het spannen van wat lint. Na het veiligstellen van de omgeving kon de brandweer dan ook gauw door met de volgende klus. (Foto: Anton Bregman)

IMG_3061BW

Zoetermeer - Op de Voorweg, ter hoogte van de Amerikaweg, moest de brandweer in actie komen voor een deel van een boom dat afgeknakt was en derhalve deels op het fietspad terechtgekomen was. De brandweer heeft het deel in stukken gezaagd en aan de kant van de weg gelegd. (Foto's: Anton Bregman)

IMG_3064BW

IMG_3068BW

Rijswijk - Ook aan de Huis te Hoornkade moest een treurwilg het ontgelden. Zowel aan de wegzijde als aan de kant van het water, alwaar een voetpad loopt, was schade door de harde wind zichtbaar. Aan de waterkant lag een afgebroken tak, echter het meeste gevaar ontstond aan de wegzijde door een tak die flink ingescheurd was. Met behulp van de hoogwerker en een kettingzaag is de tak verwijderd. (Foto's: Ferrie van der Geer)

DSCN5234

DSCN5239

DSCN5242

Wassenaar - Onder andere in de Zuidwijkstraat moest de brandweer van Wassenaar vanavond actie ondernemen op een omgevallen boom. De boom steunde op een andere boom en aangezien er niet direct een weg langs de boom liep, zou de boom geen gevaar zijn voor weggebruikers. Echter, naast de boom is een speeltuin gelegen en ter verkoming van het feit dat spelende kinderen gevaar zouden gaan lopen, is de boom toch omzaagd. Na het kleiner maken van de grootste takken, is de brandweer weer ingerukt. (Foto's: Pascal de Haas)

DSC_0842

DSC_0850

DSC_0858

Poeldijk - De brandweer kreeg rond half 9 vanavond een melding van een omgevallen boom aan de Casembrootlaan. Daar de melder doorgaf dat er mogelijk iemand onder de boom zou liggen, haastten de brandweer, de politie en een ambulance zich met spoed naar de locatie. Na een controle te hebben gedaan onder de boom bleek er niemand onder te liggen. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en de weg weer vrijgemaakt. (Foto's: Danny Botman)

w-DB_Casembrootlaan__DSC_6595

w-DB_Casembrootlaan__DSC_6607

w-DB_Casembrootlaan__DSC_6615