Grote brand Zeezwaluwstraat Den Haag | Regio15.nl

Grote brand Zeezwaluwstraat Den Haag

t-mrf_9838-1In een slooppand aan de Zeezwaluwstraat in de wijk Duindorp in Den Haag heeft aan het begin van de maandagnacht een grote brand gewoed. Een tankautospuit van Den Haag/post Archipel moest rond kwart voor twaalf maandagavond naar die straat voor een buitenbrand. Na een kwartier werd er opgeschaald naar middelbrand en weer 10 minuten later werd er wederom opgeschaald, naar grote brand.

 



Dat laatste betekent dat naast extra tankautospuiten ook de commando haakarmbak uit Pijnacker-Nootdorp ter plaatse is gekomen; maar ook een dompelpompunit vanaf post Loosduinen. Er zijn totaal vier tankautospuiten ter plaatse geweest. Zoals gezegd van post Archipel, maar eveneens van de posten Scheveningen (het duinvoertuig), Centrum en Escamp. Vanaf post Centrum is tevens de hoogwerker ingezet bij de brand. De brandweer heeft de brand onder andere van buitenaf bestreden met een aantal stralen lage druk. Rond 01.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

In deze buurt zijn de afgelopen tijd wel vaker branden geweest in slooppanden. Zo was er zaterdagavond nog een middelbrand in een slooppand aan de Gruttostraat .

Video: Ferrie van der Geer
{flv}20090721|724|416|false{/flv}

Foto's: Sonja Ferwerda - Marofer

w-mrf_9838-1

w-mrf_9848-1

w-mrf_9845-1

w-mrf_9861-1