Brand in meterkast Bakkerij Remmerswaal

grotefoto-xirsdia3_thumb

Vanmorgen rond 7.30 uur is er door kortsluiting, brand geweest in de meterkast van een bakkerij aan het Sluisplein in Leidschendam.

Door snel handelen van de aanwezige bedrijfshulpverlening is de schade beperkt gebleven tot een gesmolten schakelkast en rookschade in de winkel.

De brandweer, die razendsnel ter plaatse was, heeft het een en ander gecontroleerd en met behulp van een warmtebeeldcamera de nog smeulende delen tussen het plafond geblust.

De bevelvoerder gaf het nader bericht “kleine brand”.

De bovenliggende woningen hebben vol rook gestaan en zijn door de brandweer geventileerd. De bewoners van 1 van de bovenliggende woningen brengen de nacht elders door i.v.m. de rookschade in hun woning.

Stichting Salvage is ter plaatse geweest en assisteert de bakkerij en de bovenburen met het afhandelen van de schade.

De winkel, die bijna open zou gaan,  was net gevuld met vers brood en gebak. Door de brand kan de gehele winkelvoorraad als verloren worden beschouwd. Door de opruim- en schoonmaakwerkzaamheden zal de winkel tot en met donderdag gesloten zijn.

De bakkerij, die gevestigd is achter de winkel, had gelukkig een eigen stroomtoevoer en heeft geen hinder ondervonden van de brand.

Foto's: Tom Lek

grotefoto-dmyg6qwp

grotefoto-swxc68b8

grotefoto-xirsdia3

grotefoto-zlot7vxz

grotefoto-nldr8xsi