Middelbrand Nunspeetlaan Den Haag

t-mrf_3964-1Vanavond rond kwart over tien heeft enige tijd brand gewoed in een portiekwoning aan de Nunspeetlaan in Den Haag.

De brandweer van de posten Escamp en Centrum werd met prio 1 ter plaatse gezonden en aldaar bleek dat de brand uitslaand was. Het betrof een woning op de bovenste (3e) woonlaag. De brandweer heeft de brand meteen opgeschaald naar 'middelbrand', en was de brand door de inzet van twee tankautospuiten redelijk snel brand meester.

De bewoner van het getroffen pand was niet thuis. Van een naastgelegen woning werd de voordeur geforceerd omdat de bewoner niet reageerde op aanbellen. Deze bewoner bleek te slapen en hij is door brandweermensen gewekt en naar buiten gebracht. Hij is vervolgens nagekeken door de bemanning van een ambulance. Dit omdat in diens woning toch wel wat rook stond en er mogelijk sprake was van rookinhalatie. Het bleek uiteindelijk mee te vallen en hij is dan ook niet vervoerd naar het ziekenhuis. Twee slaapkamers van het getroffen pand zijn volledig uitgebrand en de overige vertrekken hebben veel roetschade opgelopen. De brandweer heeft de woning geventileerd middels een hogedruk ventilator. De omliggende woningen zijn door de brandweer gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide. Stichting Salvage is ingeschakeld in verband met de schade aan de woning. Naar de oorzaak van de brand zal door de technische recherche onderzoek worden gedaan.

Er zijn door de brandweer twee tankautospuiten, een hoogwerker en een adembeschermingsvoertuig ingezet. Door de Meldkamer Ambulance (MKA) waren uit voorzorg een ambulance en een motorambulance ter plaatse gestuurd.

Overigens is de brandweer even na middernacht wederom naar deze woning gestuurd om na te blussen.

Zie ook het persbericht.

Foto's: Sonja Ferwerda
w-mrf_3964-1

w-mrf_3965-1

w-mrf_3966-1