Uitslaande brand Edisonstraat Den Haag | Regio15.nl

Uitslaande brand Edisonstraat Den Haag

t-edison154In de Edisonstraat in Den Haag is vanmorgen even voor half vijf brand uitgebroken in een horecagelegenheid.

Het betrof een afhaalrestaurant voor spareribs. De brand was uitslaand en de zaak, alsmede de woning boven de zaak, zijn zwaar beschadigd door de brand. Als gevolg van de brand zijn twee personen die woonachtig waren in het pand boven de zaak gewond geraakt en zij moesten naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Bij aankomst van de brandweer lag één persoon op de stoep voor de woning en waarschijnlijk is deze uit een raam op de eerste verdieping gesprongen.

Uit een belendend pand is één persoon door het ambulancepersoneel nagekeken op rookinhalatie, doch deze heer hoefde niet vervoerd te worden. Uit die woning zijn ook twee honden gehaald, die mogelijk last hebben ondervonden van de rook. Vanwege de inzet van beide gealarmeerde tankautospuiten is er opgeschaald naar 'middelbrand'. Over de oorzaak van de brand is vooralsnog niets bekend. Voor de bewoners is Salvage ingeschakeld.

Bij de brand zijn brandweereenheden ingezet van de kazernes Centrum, Archipel en Loosduinen van Den Haag, alsmede enkele ambulances. Later zijn de eerst aangekomen voertuigen afgelost door andere eenheden van de kazernes Laak, Haagse Hout en Loosduinen. Dit mede vanwege de koude.

Kijk hier voor het persbericht van de Hulpverleningsregio Haaglanden.

Video: Ferrie van der Geer
{flv}20100103|724|424|false{/flv}

w-edison154